Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

14.12.2011

Noslēdzies skolēnu konkurss „Augļi un ogas – visu dienu, katru dienu!”

Šogad jau trešo gadu Latvijas Augļkopju asociācija aicināja Latvijas skolēnus izvērtēt savus ikdienas uztura paradumus. Piedaloties konkursā „Augļi un ogas – visu dienu, katru dienu!”, skolēni sastādīja ēdienkartes, kurās ir iekļauti arī svaigi augļi un ogas.

Konkursa dalībnieku skaits aug gadu no gada un šogad vairāk nekā 800 skolēni kopumā iesūtīja nepilnus 600 darbus jeb idejas veselīgai ēdienkartei ik dienas. Neskatoties uz to, ka šī gada konkursa darbs bija sarežģīts, skolēni bija ieinteresēti un aktīvi veidoja ēdienkartes, apkopoja receptes, analizēja uztura sastāvu, aprakstīja, radoši un mākslinieciski noformēja savus darbus.

Latvijas Augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte izsaka īpašu paldies skolotājiem, kuri mudināja skolēnus domāt par veselīgu uzturu un piedalīties konkursā. Tieši skolotāji sniedza nozīmīgu atbalstu, lai vairāk nekā 800 skolēnu meklētu veselīgākos risinājumus savu uztura paradumu maiņai.

Konkursā piedalījās gan klases, gan grupas, gan individuāli skolēni. Labāko grupu darbu autori ir:

-    Rūjienas vidusskolas 6.a klase;
-    Rīgas Franču liceja 3.b klases skolnieces Nikolīna Lote Rūtenberga, Karolina Dekoneka, Elizabete Rimšēviča un Luīze Marta Ustupa;
-    Virgas pamatskolas (Priekules novads) 3. klases skolēni Alise Andriauska, Baiba Arāja, Jānis Audzēvičs, Kristīne Kunčevska, Aleksandrs Romaško, Oskars Urkauskis un Martiņš Vimklers;
-    Daugavpils Vienības pamatskolas 6.b klases skolnieces Evita Gorbika un Danuta Kuplova – Oginska;
-    Purmsātu speciālās internātpamatskolas (Priekules novads) 9.klases skolnieces Monta Stane un Renāte Lindene.
Par labākajām individuālo darbu autorēm tika atzītas:
-    Annemarija Jelinska no Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas 6. klases;
-    Agate Zemniece no Rīgas Franču liceja 2.c klases;
-    Simona Sindija Alkšere no Rīgas 25. vidusskolas 4.c klases;
-    Agnese Kalvīte no Ludzas pilsētas ģimnāzijas 5.c klases.
Visi laureāti tiek aicināti uz noslēguma pasākumu „Gardēžu diena” 17.decembrī, Rīgā. Skolēni viesosies pie atraktīviem un profesionāliem pavāriem mācību un atpūtas telpā „Viesistaba kazarmās”. Visi sacentīsies erudīcijā un atjautībā, kopā ar pavāriem gatavos veselīgu maltīti no augļiem un ogām.


Pasākums, kas finansēts ar Eiropas Savienības un LR Zemkopības ministrijas atbalstu.


Līga Bērziņa,
projekta vadītāja
Latvijas Augļkopju asociācija


  

Vēl ziņas

60% iedzīvotāju atzīst – Covid-19 būtiski mainījis iepirkšanās paradumus
Richberry – bērna pārtikas alerģija mudināja radīt jaunu produktu
Vīna gatavošana Kvevros – tradīcija izkopta jau 8000 gadus
Uz Ziemassvētkiem laiž klajā īpašu Rīgas Melno Balzamu ar šokolādes un piparmētru garšu
Eksperti: Latvijā būtu jāveicina bioloģiskās pārtikas ražošana un patēriņš


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts