Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

14.12.2011

Noslēdzies skolēnu konkurss „Augļi un ogas – visu dienu, katru dienu!”

Šogad jau trešo gadu Latvijas Augļkopju asociācija aicināja Latvijas skolēnus izvērtēt savus ikdienas uztura paradumus. Piedaloties konkursā „Augļi un ogas – visu dienu, katru dienu!”, skolēni sastādīja ēdienkartes, kurās ir iekļauti arī svaigi augļi un ogas.

Konkursa dalībnieku skaits aug gadu no gada un šogad vairāk nekā 800 skolēni kopumā iesūtīja nepilnus 600 darbus jeb idejas veselīgai ēdienkartei ik dienas. Neskatoties uz to, ka šī gada konkursa darbs bija sarežģīts, skolēni bija ieinteresēti un aktīvi veidoja ēdienkartes, apkopoja receptes, analizēja uztura sastāvu, aprakstīja, radoši un mākslinieciski noformēja savus darbus.

Latvijas Augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte izsaka īpašu paldies skolotājiem, kuri mudināja skolēnus domāt par veselīgu uzturu un piedalīties konkursā. Tieši skolotāji sniedza nozīmīgu atbalstu, lai vairāk nekā 800 skolēnu meklētu veselīgākos risinājumus savu uztura paradumu maiņai.

Konkursā piedalījās gan klases, gan grupas, gan individuāli skolēni. Labāko grupu darbu autori ir:

-    Rūjienas vidusskolas 6.a klase;
-    Rīgas Franču liceja 3.b klases skolnieces Nikolīna Lote Rūtenberga, Karolina Dekoneka, Elizabete Rimšēviča un Luīze Marta Ustupa;
-    Virgas pamatskolas (Priekules novads) 3. klases skolēni Alise Andriauska, Baiba Arāja, Jānis Audzēvičs, Kristīne Kunčevska, Aleksandrs Romaško, Oskars Urkauskis un Martiņš Vimklers;
-    Daugavpils Vienības pamatskolas 6.b klases skolnieces Evita Gorbika un Danuta Kuplova – Oginska;
-    Purmsātu speciālās internātpamatskolas (Priekules novads) 9.klases skolnieces Monta Stane un Renāte Lindene.
Par labākajām individuālo darbu autorēm tika atzītas:
-    Annemarija Jelinska no Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas 6. klases;
-    Agate Zemniece no Rīgas Franču liceja 2.c klases;
-    Simona Sindija Alkšere no Rīgas 25. vidusskolas 4.c klases;
-    Agnese Kalvīte no Ludzas pilsētas ģimnāzijas 5.c klases.
Visi laureāti tiek aicināti uz noslēguma pasākumu „Gardēžu diena” 17.decembrī, Rīgā. Skolēni viesosies pie atraktīviem un profesionāliem pavāriem mācību un atpūtas telpā „Viesistaba kazarmās”. Visi sacentīsies erudīcijā un atjautībā, kopā ar pavāriem gatavos veselīgu maltīti no augļiem un ogām.


Pasākums, kas finansēts ar Eiropas Savienības un LR Zemkopības ministrijas atbalstu.


Līga Bērziņa,
projekta vadītāja
Latvijas Augļkopju asociācija


  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts