Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.03.2021

Noskaidrots GEMOSS grantu konkursa inovatīvu produktu ideju TOP 10


SIA GEMOSS izsludinātā grantu konkursa 2. kārtas dalībniekiem prezentējot savu ideju inovatīva un veselīga pārtikas produkta izstrādei un ražošanai, ir noskaidroti 10 izcilāko ideju autori no visas Latvijas, no kuriem trīs labākie pretendē uz GEMOSS atbalstu veselīga un inovatīva pārtikas produkta izstrādē ar kopējo balvu fondu 10 000 eiro.

Šajā laikā, kas daudziem radījis iespēju nodoties jauniem izaicinājumiem, pagājušā gada nogalē izsludinātajā GEMOSS grantu konkursā tika saņemti vairāk nekā 170 pretendentu pieteikumi, no kuriem žūrijas vērtējumam tika atlasītas 50 veselīgu un inovatīvu produktu idejas. Lai objektīvi izvērtētu pretendentu pieteikumus, grantu konkursa žūrijas komisijā tika aicināti pieredzējuši speciālisti tirdzniecības vadības, pārtikas kvalitātes, profesionālas virtuves un atbalsta programmu jomās.

Gemoss granta koordinatore Maija Kovāča stāsta, ka “dalībnieku ideju izvērtēšana notika attālināti, tomēr mūs sajūsmināja pretendentu teicamā sagatavotība. Izvēlēties 10 labākās idejas nebija viegls uzdevums, bet vēl izaicinošāk būs izvirzīt trīs veiksminiekus “Gemoss” grantu konkursa finālā. Visas desmit pusfinālam izvirzītās produktu idejas ir patiesi pārliecinošas, un paredzam nopietnu atlasi, lai objektīvi lemtu par trīs izcilāko produktu nokļūšanu mūsu veikalu plauktos”.

Gemoss grantu konkursa ideju TOP10
Linda Daniela Salaka (Rīga), Riekstu mērces
Gatis Urka (Varakļāni), Vegānu ola
Jūlija Danilina (Rēzekne), Diedzētu griķu uzkodas
Daina Vilciņa (Dobele), Proteīna batoniņš
Anete Smoča (Murjāņi), Kaņepju proteīna bumbas
Kārlis Brants (Ozolnieki), Probiotisks batoniņš
Ivars Rutkovskis (Rīga), Čia kaviārs
Daina Eglīte-Antona (Cēsis), Dārzeņu standziņas
Ilze Kalniņa (Sigulda), Smūtijs paciņā
Maija Rozenfelde (Rīga), Bezcukura saldējums

Līdz konkursa finālam desmit veiksmīgo ideju autori GEMOSS ekspertu komandas uzraudzībā attīsta, uzlabo un pilnveido savu produktu, lai konkursa finālā prezentētu žūrijai tā ilgtspējīgāko risinājumu. Visiem dalībniekiem tiek nodrošinātas konsultācijas par produkta izstrādi, iepakojuma dizainu un kvalitāti, kā arī stratēģiskajiem principiem mārketinga un komunikācijas jomā. GEMOSS paplašina atbalsta funkcijas, aizsākot regulāras pasaules mēroga profesionāļu vieslekcijas.

Atgādinām, ka 2020. gada decembrī pārtikas izejvielu un bāru un restorānu inventāra tirgotājs GEMOSS ar pirmreizēju iniciatīvu izsludināja grantu konkursa programmu, aicinot pretendentus izmēģināt spēkus vienā no augošākajām jomām pārtikas industrijā, lai ar GEMOSS atbalstu realizētu oriģinālu veselīga un inovatīva pārtikas produkta ideju no riekstiem, sēklām un žāvētiem augļiem. Grantu konkursa uzvarētāji – trīs labāko ideju autori – tiks paziņoti 2021. gada 20. maijā. 

Vairāk par GEMOSS grantu konkursa dalībniekiem: https://www.gemoss.lv/gemoss-grantu-konkursa-inovativu-produktu-ideju-top-10/ 

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts