Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

10.01.2015

Noskaidroti šā gada labākie restorāni Latvijā

Pieaicinot starptautisku žūriju, otro gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā un, tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad „Ekselence labākā restorāna Latvijā 2014” titulu ieguvis restorāns „Vincents”, otrajā vietā ierindojies „Bibliotēka No.1 restorāns”, bet godpilno trešo vietu ieņem 3 pavāru restorāns „Tam labam būs augt!”.

„Jebkura atzinība dzen uz priekšu un motivē attīstīties, tādēļ svarīgi turpināt iesākto”, stāsta projekta iniciators Normunds Norenbergs un pauž gandarījumu, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, šī gada labāko restorānu sarakstā ir arī vairāki jaunpienācēji. 

Tam piekrīt arī Live Rīga valdes locekle un viesmīlības nozares eksperte Vita Jermoloviča: “Mums kā Rīgas Tūrisma Attīstības Birojam ir ļoti būtiski, ka Rīgā ik gadu tiek atvērti jauni un izsmalcināti restorāni, tas gan vietējiem iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem sniedz plašākas izvēlēs iespējas, kā arī mudina biežāk nodoties gastronomiskiem piedzīvojumiem. Taču tikpat būtiska ir arī jau esošo restorānu attīstība un kvalitātes uzlabošana, ko pierādījuši arī vairāki šī gada topa jaunpienācēji.”

Apbalvošanas ceremonijā muzikālajā restorānā „Happy Days & Nights” tika paziņoti arī vairāku speciālbalvu ieguvēji, un „Martell” labākā šefpavāra balvu saņēma Mārtiņš Rītiņš, „Live Riga labākā jaunā restorāna 2014” titulu ieguvis restorāns „MUUSU”, savukārt “Ekselence labākais deserts 2014” speciālbalvu ieguva restorāns „Vincents”.

“Būt tīkamam daudziem un vienlaikus tiekties uz izcilību nav vienkāršs uzdevums – mūsu gardēžu saldējuma Ekselence meistari zin, ko tas nozīmē. Taču tas ir izdevies trīsdesmit labākajiem Rīgas un visas Latvijas restorāniem. Ir patiess gandarījums jau otro gadu pēc kārtas atbalstīt labāko restorāna saraksta izveidi, tādējādi piešķirot jaunas garšu nianses Latvijas restorānu kultūrai,” papildina Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts (Food Union) valdes priekšsēdētājs, “Ekselence 30 labāko restorānu Latvijā 2014” ģenerālsponsors.


„Ekselence 30 labāko restorānu Latvijā 2014” sarakstu nosaka atbilstoši starptautiskajai praksei – vispirms interneta aptaujā restorānu nozares profesionāļi tika aicināti sastādīt katrs savu individuālo labāko restorānu sarakstu un katru no restorāniem izvērtēt, piešķirot punktus par ēdienu, dzērieniem, apkalpošanu un atmosfēru. 

Pēc iegūto rezultātu apkopošanas pie darba ķērās žūrija, kuru šogad veidoja ne tikai pašmāju eksperti, bet arī pieredzējuši profesionāļi no Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Žūrijā darbojās 14 pieredzējuši restorānu eksperti un apmeklēja restorānus, lai izvērtētu to sniegumu, vērtējot gan ēdienu, dzērienu kvalitāti, tāpat rūpīgi pievēršot uzmanību apkalpošanas kvalitātei un atmosfērai restorānā.

Restorāni nevarēja sevi nominēt konkursam, jo tas ir neatkarīgs nozares vērtējums, kas iespējams pateicoties ģenerālsponsora „Ekselence”, kā arī „Live Rīga”, „airBaltic” un „Martell” atbalstam. Jāpiebilst, ka restorāni savstarpēji netika salīdzināti, bet gan izvērtēti individuāli, piešķirot punktus. Maksimālais punktu skaits, ko katrs restorāns varēja iegūt bija 200 punkti - 80 punktus restorāns varēja iegūt par ēdienu; 50 punktus par apkalpošanu; 40 punktus par dzērieniem un 30 punktus par atmosfēru restorānā.

EKSELENCE 30 LABĀKIE RESTORĀNI LATVIJĀ 2014

1. Vincents 
2. Bibliotēka No. 1
3. 3 pavāri
4. Kaļķu vārti
5. Riviera
6. Bergs
7. Renomme
8. Kilimanjaro
9. Vīna studijas restorāns
10. 36. līnija
11. Mālpils muižas restorāns
12. Koya
13. Ostas skati
14. Neiburgs
15. Le Dome
16. Valtera restorāns
17. Burkāns 
18. Pinot
19. Elements
20. Osiris
21. Dikļu pils
22. Tinto
23. Monterosso
24. Alberta 13
25. Portofino
26. Uzbekistāna
27. Aqua Luna
28. Olive Oil Trading co
29. Salve
30. Mio


Avots: Dining

  

Vēl ziņas

Rudens ražas svētki 23. septembrī
Finanses. Plāno palielināt nodokļus ātro kredītu aizdevējiem
airBaltic iekšzemes reiss starp Rīgu un Liepāju būs arī ziemā
Vai mencas un reņģes būs pietiekami
“Jaunpils pienotavas” produkti ir pieprasīti gan vietējā, gan eksporta tirgos


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts