Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

18.10.2011

Noskaidros labāko Monin kokteili



Šā gada 18.oktobrī, plkst.14:00 kompānijas Gemoss semināru zālē norisināsies kokteiļa konkurss Ultimate Monin Cup 2011 Latvijas atlase. Konkurss norisināsies classic kategorijā un tajā piedalīsies bārmeņi no visas Latvijas, kas iepriekš atsūtījuši savas pieteikuma anketas. Konkursā drīkst piedalīties bārmeņi, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 27. gadiem.

Lai noskaidrotu labāko no labākajiem, kā arī to, kurš brauks uz finālu Parīzē, visiem dalībniekiem būs jāgatavo divas oriģinālas kokteiļu receptes alkoholiskais Short drink un bezalkoholiskais Long Drink.

Kokteiļus vērtēs īpaša degustācijas žūrija, un tie būs: Latvijas Bārmeņu Federācijas prezidents Raitis Akerblūms, Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Raimonds Tomsons un Monin dzērienu inovācijas direktors Alexandre Lapierre (Francija).

Bārmeņu tehnisko izpildījumu vērtēs konkursa Absolut Invite uzvarētājs, šobrīd B Bārs bārmenis Uldis Pētersons, Rīgas Oficiālā kokteiļa autors un vairāku konkursu uzvarētājs Andris Noreiķis un ‘’Double Coffee’’ tehnologs, vairāku bārmeņu konkursu uzvarētājs Normunds Laiko. Tehniskās žūrijas vērtējums par dalībnieka iemaņām būs balstīts uz 7 minūšu laikā sagatavotajiem kokteiļiem.

Monin Cup 2011 Latvijas atlases dalībnieki: Andris Sitko; Lauris Leitis; Olegs Hindogins; Roberts Stepānovs; Artis Vārpiņš; Māris Gerāns; Oskars Vētra; Jēkabs Kramiņš; Marks Solomko; Pēteris Mičuls; Juris Ķēniņš; Mārtiņs Zvirbulis; Pēteris Repečko; Staņislavs Jonāns. Kāds no viņiem brauks uz lielo finālu Parīzē :)

Konkursu organizē kompānija Gemoss, sadarbībā ar Monin un Latvijas bārmeņu Federāciju. Konkursa mērķis ir radīt jaunus, interesantus un oriģinālus kokteiļus, kā arī apvienot bārmeņus, dalīties pieredzē un zināšanās!

Atbalstītāji: Pernod Ricard Latvija, Prike Latvija, Liviko Latvija, SPI Distribution Latvija, Aldaris


Avots: www.bartending.lv

  

Vēl ziņas

60% iedzīvotāju atzīst – Covid-19 būtiski mainījis iepirkšanās paradumus
Richberry – bērna pārtikas alerģija mudināja radīt jaunu produktu
Vīna gatavošana Kvevros – tradīcija izkopta jau 8000 gadus
Uz Ziemassvētkiem laiž klajā īpašu Rīgas Melno Balzamu ar šokolādes un piparmētru garšu
Eksperti: Latvijā būtu jāveicina bioloģiskās pārtikas ražošana un patēriņš


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts