Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

25.07.2019

Nogaršo Latviju Rīgā 27. un 28. septembrī

Projekts Novada garša Latvijā notiek jau trešo gadu, tā mērķis ir iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus un viesus ar labākajiem vietējiem pārtikas ražojumiem un ēdienu gatavotājiem. 

Organizētāji vēlās pParādīt, ka Latvijas novadu zemnieki un pārtikas ražotāji ir mūsdienīgi gan piedāvājumā, gan sadarbībā, gan domāšanā un pierādīt, ka katrā Latvijas novadā ir brīnišķīgi un radoši mājražotāji, saimnieces, mūsdienīgi konditori, šefpavāri, kafejnīcas un restorāni, krogi un virtuves, kur būtu vērts iegriezties, apmeklējot kādu no Latvijas novadiem. Tāpat arī ļaut uzzināt novadu iedzīvotājiem, ka labākais nekoncentrējas tikai galvaspilsētās un novadu centros. Ceļš ved ne tikai ražotājam un pakalpojuma sniedzēja pie patērētāja, bet arī patērētājiem pie ražotāja un pakalpojuma sniedzēja. Viss atkarīgs tikai cik mēs par to zinām, cik tas ir kvalitatīvi, veselīgi, un cik interesanti un mūsdienīgi to pasniedz. 

Tāpēc pieci reģionāli pasākumi (Vidzemē, Kurzemē, Zemgalē, Latgalē, Pierīgā Siguldā) pulcē labākos un interesantākos vietējās produkcijas reģiona ražotājus, mājražotājus un ēdienu gatavotājus, kam ir vienots sapnis, pastāstīt un parādīt Latvijas iedzīvotājiem un viesiem gan jauniem, gan ne tik jauniem, par pārtikas izcelsmi, kvalitāti, veselīgu un mūsdienīgu uzturu. Katra šī reģionālā pasākuma meistarklasēs notiek tikšanās gan ar sava reģiona izcilu šefpavāru, kurš piedāvā savu Novada garšu, gatavojot ēdienu no vietējiem produktiem, pēc tam piedāvājot to nodegustēt, meistarklases ar sava reģiona profesionāļiem pārtikas ražošanā, gatavošanā un izplatīšanā. Kā arī pavāru konkursi, kurus vieno aktuāla tēma, veselīgas skolu pusdienas no vietējiem labākajiem produktiem par saprātīgu cenu.

Katrā reģionālajā Novada garšas pasākumā notiek izglītojoša meistarklase bērniem un jauniešiem, kā ātri un vienkārši pagatavot veselīgu maltīti no vietējiem produktiem. 
Šī dalība reģionālajos pasākumos ļauj apmeklētājiem uzzināt un iepazīt sava Novada garšas labākos ražotājus, gatavotājus un nobalsot par viņiem, tādejādi dodot savu vērtējumu un ceļa zīmi uz noslēguma pasākumu Rīgā, Kultūras un izklaides centrā Hanzas perons. Dalībniekiem šie pasākumi dod iespēju iegūt zināšanas, kontaktus, novērtējumu, pārliecināties par savu prasmi, piedāvājumu, pieprasījumu un pēc tam, labākajiem pulcēties jaunajā kultūras un izklaides centrā Hanzas Perons Rīgā, uz Novada Garšas noslēguma festivālu divu dienu garumā 27. un 28. septembrī. 

Novada garšas noslēguma mājvieta nav izvēlēta nejauši, jo ar Hanzas Peronu to vieno sauklī iekodētais,-Atnāc, Atklāj, Iemīli! 

"Novadu garšas" Latvijas karte ar visiem dalībniekiem, kuri piedalījās reģionālajos pasākumos Valmierā, Siguldā, Kuldīgā pie Nabas ezerā, Zemgalē, Ribbes dzirnavās un Latgalē Krāslavā tiks izstādīta Hanzas peronā Novada Garšas noslēguma festivālā, lai apmeklētāji varētu vieglāk atrast un uzzināt par labākajiem ražotājiem un piedāvājumiem visos reģionos.

Pirmā festivāla diena tiks vairāk veltīta Novada garšas tālāko plānu veidošanai, konferencei par Novada garšu kā ilgtspējīgu, veselīgu Latvijas pārtikas produktu audzēšanas, izmantošanas, izplatīšanas un popularizēšanas koncepcijas sastāvdaļu un instrumentu. Meistarklasēm, profesionālajiem konkursiem, degustācijām, labāko Novada garšas dalībnieku apbalvošanu. 

Otrā diena vairāk veltīta apmeklētājiem. Garšai, smaržai, izziņai, pavāru šoviem, prezentācijām, degustācijām, iepirkumiem, kontaktiem, mākslinieciskām izklaidēm un interaktīvai saiknei ar pārtikas ražotājiem un ēdienu gatavotājiem, kas ļaus apmeklētājiem saprast, ka Novada garša ir mūsdienīgs pasākums, kurš grib parādīt, ka Latvijā katrā reģionā ir izcili, īpaši, veselīgi pārtikas produkti un to gatavotāji. Ka Novada garša spēj būt katram sava, bet tomēr visiem viena Latvijas Garša! 


Pasākumu organizē:
Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) 

  

Vēl ziņas

Bezalkoholisko kokteiļu konkurss – Monin Junior Cup 2019
Biznesa brauciens uz Vāciju-Nākotnes tehnoloģijas viedajai rūpniecībai 21.-22.11.2019
Ogu un sēņu tirgus ēnas puse
Latvijas balzams sāk ražot aktuālo rozā džinu
Laipni aicināti LATVIJAS PĀRTIKAS NOZARES un HORECA SPECIĀLISTI uz Tallinn Food Fest


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts