Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

12.02.2020

No 28.maija notiks Bocus d’or 2020 Eiropas fināls Tallinā

2020. gada maijā pirmo reizi Igaunijā ieradīsies pasaules prestižāko gastronomijas sacensību  Bocuse d’ Or Eiropas fināls. Papildus Eiropas labākajiem šefpavāriem, kas ieradīsies Tallinā, lai mērotos spēkiem, šis pasākums ik gadu piesaista simtiem interesentu un jomas profesionāļu no visas pasaules, turklāt to tiešraidē varēs vērot vairāk nekā 20 miljoni cilvēku.

Kā norāda Bocuse d’ Or direktors Florents Suplisons (Florent Suplisson), Igaunija ir izrādījusies konkurētspējīga valsts, kas salīdzinoši īsā laikā ir pierādījusi savas kulinārijas lielo potenciālu. “Mēs ļoti priecājamies piedāvāt Igaunijai iespēju bagātināt pasauli ar jaunām garšām un jauniem garšu radītājiem. Tie ir arī iemesli, kas kļuva izšķiroši Bocuse d’ Or 2020 Eiropas fināla organizēšanas tiesību nodošanā, ” skaidroja Suplissons.

Saskaņā ar organizācijas Bocuse d’ Or Europe Tallinn 2020”valdes locekļa Dimitrija Demjanova (Dimitri Demjanov) teikto, šis lielais pavasara pasākums Tallinā pulcēs tūkstošiem pārtikas entuziastu, žurnālistu un izcilāko profesionāļu no visas pasaules. “Šī ir iespēja Igaunijai ielauzties starptautiskajā gastronomijas kartē. Ceru, ka labākie Igaunijas pārtikas industrijas pārstāvji atradīs spēku un prasmes, lai no šī pasākuma iegūtu to, ko tas var sniegt,” komentēja Demjanovs.

Bocuse d’ Or Europe Tallinn 2020 notiks no 28., 29. maijā Tallinā, arēnā Saku Suurhall. Sacensībās piedalīsies labākie šefpavāri no 20 Eiropas valstīm, un rezultātā finālam kvalificēsies 11 labākie no viņiem. Paralēli pasaules klases ēdienu gatavošanas sacensībām līdzās arēnai tiks atklāta arī starptautiskā pārtikas izstāde “ProfExpo Food Village”, kurā apmeklētāji varēs atklāt visu jaunāko un ekskluzīvāko, ko gastronomija šobrīd var piedāvāt.

Bocuse d’ Or ir pasaules prestižākais kulinārijas konkurss, ko 1987. gadā uzsāka pasaulslavenais franču šefpavārs Pols Bokuse (Paul Bocuse). Sporta notikumu spraigās gaisotnes iedvesmots, Pols Bokuse nolēma organizēt izklaidējošu šovu, kas popularizē kulinārijas mākslu un atklāj vadošo šefpavāru meistarību.

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts