Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

06.01.2014

No 27. līdz 29. janvārim Madridē norisināsies 12. Internacionālais Gastronomijas sammits – Madrid Fusion

 No 27. līdz 29. janvārim Madridē izstāžu centrā „Campo de las Naciones Convention Centre” norisināsies 12. Internacionālais Gastronomijas sammits – Madrid Fusion, 
kas šogad piedāvās jaunumus savā programmā: Spānijas izgaršošana.

Samita sauklis - "Iedvesma ir ielās". Festivālā būs iespēja iepazīt vairāk nekā 100 šefpavārus no 15 pasaules valstīm, kā arī 30 jaunus produktus.

Festivāla trīs dienu laikā šefpavāri Džoans Roka, Kvike Dakosta (Quique Dacosta) un Gerts de Mangelīrs (Gert de Mangeleer)  dalīsies savā pieredzē un zināšanās par kulinārijas jaunumiem. Viņi aplūkos tādus restorānus, kuri prezentē visu valsti, kā arī tādus, kuru galvenā vadlīnija ir jūra. Samitā tiks aplūkoti arī restorāni, kuri sevi prezentē kā lauku tūrisma sastāvdaļa.
 

Samita laikā tiks prezentētas arī jaunākās bāru tendences, apskatot divus ļoti pretējus piemērus: Minibar (Vašingtona) un StreetXo, kam diametrāli pretēji ir jauno modernie šefpavāri  tādi kā Septime un Chez José.

Īpaša uzmanība tiks veltīta spāņu restorānam „El Celler Can Roca”, kura jaunā un talantīgā komanda ir atzīta par labāko pasaulē.

Andoni Adurizs (Andoni Aduriz) kopā ar zinātniekiem Luisu Kastellanu (Luis Castellanos )un Adrianu Deividu Čeoku (Adrián David Cheok) runās par jaunajām gastronomijas sensācijām digitālajā sfērā.


Konferenču apmeklētājiem pūs iespēja piedalīties 17 meistarklasēs, ko vadīs pasaules slaveni šefpavāri, piemēram, Džoans Roka (Joan Roca), Pepe Solla (Pepe Solla), Danī Garsi (Dani García), Pako Morales (Paco Morales ) u.c.

Daudzfunkcionālā konferenču zāle būs mājvieta dažādiem paraugdemonstrējumiem, degustācijām, produktu izstādēm, konkursiem, kopumā vairāk nekā 40 kulinārijas pasākumiem.

Tiks izziņoti Top 100 Spāņu  restorāni, kā arī notiks tradicionālā trifeļu izsole.
Paralēli 3 dienu sammitam, no 24. janvāra līdz 9. februārim, kopumā Madridē notiks vairāk nekā 400 pasākumi, kas veltīti gastronomijai, vīnam, gatavošanai un citām piederīgām lietam. 

Vairāk skatīt: madridfusion

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts