Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.08.2017

Nedēļas nogalē uzzināsim, kas gatavo gardāko burgeri


Sestdien, 2.septembrī, Doma laukumā no plkst. 12:00 līdz 22:00 notiks pirmais Rīgas Burgeru festivāls. Tajā dalību apstiprinājuši 15 restorāni un kafejnīcas. Paralēli burgeru gatavošanai un ēšanai visas dienas garumā notiks arī dažādas sacensības, muzikāli priekšnesumi un paraugdemonstrējumi. 

Plkst. 12:30 paredzēta oficiālā pasākuma atklāšana, kam sekos labākā burgera noteikšana visas dienas garumā, ko veiks žūrija un apmeklētāji. Tāpat sagaidāmas aktivitātes Harley Davidson, beisbola, amerikāņu futbola stendos, būs iespēja aplūkot retro auto eksponātus, kā arī vērot līnijdeju priekšnesumus. Plkst. 15:00 tiks atklātas Easy Beer burgeru ātrēšanas sacensības, 16:00 paredzēta Nathan’s hotdogu atrēšanas sacensības, Elvisa Preslija līdzinieku konkurss, savukārt vakaru noslēgs grupas “Bad Habits” koncerts, kas sāksies plkst. 20:30. 

Pirmajā Rīgas Burgeru festivālā par gardiem burgeriem rūpēsiesGutenbergs Terase, Easy Beer, Prospekts 55, Steiku Haoss, ROOF Bar-B-Q & Music, Vest Pilsētas bars,Kolonāde. Mūsu stāsti.., Māris Jansons ar komandu u.c. burgeru virtuozi.

“Rīgas Burgeru festivāls tiks ieturēts amerikāniskās noskaņās, jo gandrīz simts gadus atpakaļ tieši ASV, Konektikutā, Luis Lassens patentēja aizvērtu sviestmaizi ar karstu gaļas kotleti un dārzeņu pildījumu, un mēs vēlamies parādīt šīs kultūras vērtības. Šobrīd vispār lielā cieņā ir gastronomijas pasākumi ārpus ierastajām restorānu telpām, kuros iespējams iepazīt ne tikai Latvijas, bet arī citu zemju garšas. 

Tā ir iespēja arī lauzt priekšstatus par burgeru kā neveselīgu produktu - burgers ir ne tikai ēdiens, bet kultūras sastāvdaļa. Šāds pasākums noteikti piesaistītu ne tikai vietējos iedzīvotājus, bet arī tūristus,” skaidro Rīgas Burgeru festivāla pārstāvis Edgars Svencis. 

Hotdogu ātrēšanas sacensības, kuru galvenā balva ir lidojums uz Ņujorku, nodrošina Nathan’s Hot Dog. Lai kvalificētos sacensībām un pretendētu uz galveno balvu, līdz 31. augustam interesentiem jādodas uz Nathan’s Famous ātrās apkalpošanas restorānu Grēcinieku ielā 7, kur jānotiesā viens hotdogs uz laiku,lai kvalificētos finālam, kas notiks sestdien plkst. 16:00. Pilns konkursa nolikums atrodams www.Nathans.lv 


Burgeru ātrēšanas sacensībām var kvalificēties katru dienu līdz 31. augustam barā Easy Beer, Audēju iela 8 laika posmā no 12:00 līdz 17:00, kur jāapēd viens burgers uz laiku, lai iekļūtu pasākuma finālā.

Burgera rašanās vēsture un nosaukums stiepjas līdz 1800.gadam, kad kāds vācu tirgonis vienā no saviem Āzijas braucieniem pamanījis, ka tatāri gaļu, kas paredzēta gatavošanai, pārvadā zem zirga sedliem. Šādā veidā jāšanas laikā tā tiek saspiesta un kļūst mīkstāka. Atgriežoties dzimtajā pilsētā Hamburgā, viņš piedāvāja savam pavāram sagatavot pusdienām paredzēto gaļas gabalu tieši šādā veidā. 

Izpresētā gaļa ēdājiem patika un aiz lepnuma par neordināro pieeju gaļas gatavošanā, ēdiens tika nodēvēts par Hamburgas gaļu. Kāds no vācu emigrantiem šo gaļas pagatavošanas recepti aizvedis uz ASV. Termins “hamburgers” pirmo reizi minēts 1834.gadā vienā no Ņujorkas restorāniem. 

Pasākumu atbalsta Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs, Lielvārdes Alus, Baltic X, Gemoss, Ealko.lv, Easy Beer, KTN tehniska platforma.




Edgars Svencis

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts