Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

21.02.2019

Michelin Nordic Countries Guide 2019 -trīs īpašas balvas

Michelin 2019. gada Ziemeļvalstu restorānu ceļvedis (Michelin Nordic Countries Guide) tika svinīgi atvērts Ārhusā, Dānijā, ceremonijā ar 500 viesu, šefpavāru un preses pārstāvju piedalīšanos, kas bija skatāma dzīvajā straumēšanā (video šeit).

Svinīgajā ceremonijā 18. februārī tika paziņoti jaunie zvaigžņu un nominācijas Bib Gourmands saņēmēji Dānijā, Somijā, Islandā, Norvēģijā un Zviedrijā.
Starptautiskais Michelin Guides direktors, Gwendal Poullennec prezentēja arī trīs īpašas balvas: 

Jaunais šefpavārs 2019 
Ilgtspējīgs restorāns 2019 
Welcome & Service Award 2019

Michelin balvu Nordic Guide 2019 Jaunais šefpavārs saņēma Poul Andrias Ziska no KOKS restorāna no Farēru salas Islandē.


Foto: Nordic Guide Jaunais šefpavārs 2019 Poul Andrias Ziska 

28 gadus vecais Pouls uzauga Farēru salu galvaspilsētā Tórshavnā, un viņa pirmā pieredze ēdināšanas nozarē bija darbs 14 gadu vecumā esošajā picērijā Geranium Kopenhāgenā.

2014. gada janvārī Poul atgriezās Farēru salās, lai sāktu strādāt restorānā KOKS par šefpavāru.
2017. gadā Farēru salas pirmo reizi tika pievienotas Michelin Nordic Countries Guide, un KOKS piedalījās atlasē uz vienu Michelin zvaigzni. 

Divus gadus vēlāk, 1989. gada Michelin Nordic Guide, restorāns KOKS  saņēma divas Michelin zvaigznes.

Michelin inspektori bija ļoti pārsteigti par Poula briedumu, radošumu un lielisko veikumu.



Balvu Ilgtspējīgākais restorāns saņēma - Credo - Trondheim (šefpavārs Heidi Bjerkan)

Michelin balvu nominācijā par Ziemeļvalstu ceļveža ilgtspējīgāko restorānu 2019. gadā saņēma restorāns Credo, kas ir izvietots neparastā vietā, bijušajā piena pārstrādes ražotnē, tādejādi pārsteidz ar interesantu interjeru un ideju par degradētas vides efektīvu pārveidi.


Foto: Balvu Ilgtspējīgākais restorāns saņēma - Credo 

Heidi Bjerkan- ir pieredzējis Credo šefpavārs, kas saņēma Michelin zvaigzni par savu radošo un nepārspējamo ēdienu gatavošanu, kas ir dabiska stila un cieņas pilna pret tradīcijām. 

Credo rada ne tikai izcilus ēdienus, bet arī rāda ceļu uz ekoloģisko domāšanu un atbildību, piemēram, veicot dabai draudzīgu restorāna atkritumu kompostēšanu.

Restorāna produktu izvēlē priekšroka tiek dota vietējo pārtikas ražotāju un saimniecību ražojumiem.


Gada Welcome & Service Award balva: 
Henne Kirkeby Kro: Paul Cunningham un Garrey Dawson



Foto: Michelin Nordic Guide Welcome and Service Award 2019 balvu saņēma restorāns Henne Kirkeby Kro, Henne, Dānijā. 

Restorāns atrodas Dānijas lauku apvidū, skaistā vietā, kurā valda silta atmosfēra un lielisks serviss.

Restorāns Henne Kirkeby Kro, un tā šefpavārs Paul Cunningham,  harizmātiskais vadītājs Garrey Dawson kopā ar lielisko darba komandu saņēma divas Michelin zvaigznes.


Restorāna vadītāja Garrey Dawson, efektīvais vadības stils, drosme un laipnība radīja labus apstākļus iegūt Michelin Nordic Guide ievērību.
Restorānā Henne Kirkeby Kro viss ir pārdomāts un labi organizēts, katra lieta ir veidota gaumīgi, apkalpošana izsmalcināta un draudzīga, pievēršot uzmanību detaļām, kas nodrošina, ka maltīte Henne palikst atmiņā ilgi. 



MICHELIN Guide Nordic 2019 tiek iekļauti 64 restorāni, 3 jauni divzvaigžņu un 4 jauni vienzvaigznes restorāni


Plašāk par MICHELIN Guide Nordic 2019 skatīt šeit

  

Vēl ziņas

7. augustā festivāla Summertime ietvaros Jūrmalā uzstāsies Emīrs Kusturica
Lietuvas kūrortpilsētā Birštonas sācies ikgadējais kulinārijas konkurss
Jelgavas Restorānu nedēļa no 13. līdz 19. maijam
Labākās tūrisma filmas izrādīs bezmaksas seansā
Lauku tūrisma uzņēmēji var pieteikties divām kvalitātes zīmēm


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts