Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

21.08.2015

Maizes godi Brīvdabas muzejā

Šo svētdien, 23. augustā, Brīvdabas muzejā no plkst. 10:00 līdz plkst.16:00 Maizes godi. Pasākumā būs iespēja iepazīt graudu apstrādes darbus un dziesmas, maizes un citu graudu produktu gatavošanas tradīcijas no dažādām Latvijas vietām. 

Vidzemes sētā būs iespēja izzināt kā kūla labību Rizgu rijā, kā mala maltuvē un kā berza graudus ar graudberžiem. Slietenī Latvisko godu rīkotāja Vivita Kepse mācīs vārīt „kāzu putru”. Dziesmas un rotaļas ar folkloras kopu "Artava" no Ogres Andra Kapusta vadībā.
Nidas dūmistabā malēju darbi un dziesmas ar folkloras kopu „Mālis” no Mālpils Andra Kapusta vadībā.


Zemgales sētā Latviskā kultūras mantojuma saimniece Daira Jātniece cienās ar Zemgales virteņiem un Muzeja draugi dos iespēju katram uzcept savu pankūku. Kolēģi no Ates dzirnavām atvedīs īstu kuļmašīnu un pa īstam kuls labību.

Kurzemes sētā mazos un lielos apmeklētājus gaidīs seno spēļu meistars Aldonis Baldiņš. 

Priedes krogā saimniekos Latviskā kultūras mantojuma saimniece Ilze Briede, kas atjaunotajā maizes krāsnī ceps saldskābmaizi. 14:00 paredzēta „karstā cepuma izņemšana” un Maizes godināšana pie lielā saimes galda. Dejas un rotaļas ar f/k „Rikši” no Rēzeknes.

Priedes krogā varēs baudīt Maizes godu īpašos „saldēdienus”.
Kukuļtirgus pie Kurzemes un Vidzemes sētām.


LEBM galvenā ieeja no Brīvdabas ielas 21. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 20:00. 
Ieejas biļešu cenas muzejā vasaras sezonā (01.05. – 30.09.) 4.27 € pieaugušajiem, 2.85 € pensionāriem, 2.13 € studentiem, 1.42 € skolēniem, 8.54 € ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bezmaksas. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta, pie Rietumu vārtiem – bezmaksas.

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja 
Izglītības un informācijas nodaļas vadītājs Igors Ziemelis


  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts