Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.06.2016

Mainītas higiēnas apmācības prasības nodarbinātajiem primārajā ražošanā

Zemkopības ministrija (ZM) sagatavotos noteikumus, kas atceļ mācību kursa “Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā” nepieciešamību pārtikas higiēnā personām, kas nodarbinātas primārajā ražošanā, valdība otrdien, 7.jūnijā, akceptēja.

Saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likumu primārā ražošana kā viens no pārtikas aprites posmiem ietver primāro produktu ražošanu vai audzēšanu, tostarp ražas novākšanu, slaukšanu un saimniecībā audzētu dzīvnieku ražošanu pirms nokaušanas. Primārā ražošana iekļauj arī medības, zveju un savvaļas produktu vākšanu. 

Tā kā primārā ražošana pārsvarā ir audzēšana un novākšana un nav tālāku darbību ar pārtiku, apmācība pārtikas higiēnā šajā pārtikas aprites posmā iesaistītajiem nav obligāta. Darbiniekiem, kuri primāri apstrādā pārtikas produktus, ir jābūt veseliem un apmācītiem par veselības apdraudējumiem, par ko ir atbildīgi tie pārtikas apritē iesaistītie tirgus dalībnieki, kuru pārziņā ir pārtikas ražošana, apstrāde un izplatīšana.

Noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 2015.gada 29.septembra noteikumos Nr.545 “Pārtikas apritē nodarbināto personu apmācības kārtība pārtikas higiēnas jomā”” stāsies spēkā to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”. 


Rūta Rudzīte
sabiedrisko attiecību speciāliste
Zemkopības ministrija 

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts