Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

02.04.2013

Līvāniem būs savs firmas ēdiens!

Rīt, 3. aprīlī konkursa „Līvānu novada firmas ēdiens” komisija, piecu cilvēku sastāvā, izvērtēs trīs Līvānu sabiedrisko ēdināšanas uzņēmumu konkursā pieteiktos ēdienus.

Šī gada februāra beigās Līvānu novada deputāti atklātā domes sēdē apstiprināja Latgales mākslas un amatniecības centra iesniegto nolikumu konkursam „Līvānu novada firmas ēdiens”. 

Konkursa mērķis ir veicināt Līvānu pilsētas un novada atpazīstamību ar jaunizveidotu tūrisma produktu – Līvānu novada firmas ēdiens. Konkursā tika dota iespēja piedalīties uzņēmējiem, kuri piedāvā ēdināšanas pakalpojumus Līvānu novada teritorijā. 

Vienam ēdināšanas uzņēmumam bija ļauts konkursam pieteikt neierobežotu skaitu ēdienu zupas, pamatēdienus, uzkodas vai saldos ēdienus. 


Konkursa komisija vērtēs pieteiktā ēdiena garšas kvalitāti, ēdiena vizuālo noformējumu, ēdienam izvēlēto produktu pieejamību ikdienā, visās sezonās. Bez visiem iepriekš minētajiem kritērijiem tiks vērtēts arī, vai piedāvātais ēdiens raksturo Līvānu novada un Latgales reģiona ēdiena gatavošanas tradīcijas un, vai ēdiena izejvielas raksturo Līvānus pēc ģeogrāfiskās atrašanās vietas. 

Ēdiena pieteicējam jāizdomā un konkursa komisijai jāiesniedz ēdiena radošs, un ar Līvānu novadu saistīts ēdiena nosaukums. 

Konkursa uzvarētājs – ēdināšanas iestāde un Līvānu novada firmas ēdiens publiski tiks pasludināts šī gada 5. aprīlī. Turpmāk Līvānu novada firmas ēdiena recepte tiks izvietota Latgales mākslas un amatniecības centra vēsturiskās ekspozīcijas jaunizveidotajā stendā – Latgales kulinārais mantojums.

 Līvānu novada firmas ēdiens tiks reklamēts ar tūrismu saistītās izstādēs, pasākumos un iespieddarbos, tāpat Līvānu novada firmas ēdiens tiks iekļauts konkursā uzvarējušās ēdināšanas iestādes ikdienas ēdienkartē, ļaujot to nobaudīt visiem interesentiem, bet galvenokārt to nobaudīt būs iespēja visiem Līvānu novada viesiem. 





Inita Paegle

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts