Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

14.07.2016

"Laukuceļotājs" aicina pieteikties siermeistarus

"Laukuceļotājs" ir uzsākuši jaunu projektu ar mērķi izveidot ar sieru un siera ražošanu saistītus tūrisma maršrutus lauku apvidos. 

Izcelsim arī Eiropas Savienības kvalitātes shēmas „Aizsargāta ģeogrāfiskās izcelsmes norāde”, „Aizsargāts cilmes vietas nosaukums”, „Garantētas tradicionālas īpatnības”. ES pārtikas kvalitātes shēmu aizsardzībā šobrīd no Latvijas ir tradicionālais Jāņu siers, taču arī citi mūsu lieliskie sieri ir pelnījuši ievērību un papildu popularizēšanas iespēju, 

Projekts tiks īstenots Spānijā, Slovēnijā, Maltā, Itālijā, Latvijā un Bulgārijā. Partnera valstīs projekta laikā tiks rīkoti dažādi siera popularizēšanas pasākumi – pieredzes apmaiņas, siera festivāli un citi.  „Lauku ceļotājs” šajā projektā plāno izcelt Latvijas mazos siera ražotājus, no kuriem 22 jau šobrīd ir iekļauti mūsu „Lauku labumu” datu bāzē . 

"Laukuceļotājs" ir izstrādājuši marketinga zīmi “Sierzinis” - ar šo zīmi atzīmējot saimniecības un ražotnes, kas ir zinātāji siera gatavošanā, stāsta par siera tapšanu apmeklētājiem, piedāvā to nogaršot vai iegādāties. Zīmi saņem arī lauku krodziņi, restorāni un citi, kas piedāvā savās ēdienkartēs vietējo meistaru gatavotos sierus.

Pirmo reizi "Laukuceļotājs" prezents jaunās Latvijas siera tūres, Latvijā ražotos sierus un citus jaunumus izstādē “Rīga food” 7.-10.09.2016 Ķīpsalas izstāžu hallē, kur piedalāmies kopā ar AREI Ekonomikas pētniecības centru, Zemkopības ministriju un Latvijas Lauku Konsultāciju centru. Uz šo izstādi aicinām mājražotājus (un ne tikai siera ražotājus) no visas Latvijas pieteikties, lai prezentētu un tirgotu savu produkciju izstādes apmeklētājiem.

SIERZIŅUS un interesentus šim projektam lūdzam pieteikties: lauku@celotajs.lv līdz 1.augustam, lai izveidotu savu Latvijas siera tūri, lepotos ar ražotājiem un nogaršotu mūsu siera meistaru produkciju!


Vairāk info par projektu šeit

Horeca

 

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts