Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

10.05.2019

Lauku tūrisma uzņēmēji var pieteikties divām kvalitātes zīmēm


Lauku tūrisma uzņēmēji var pieteikties divām kvalitātes zīmēm vai arī pieteikt sev zināmos iespējamos pretendentus.

1) Kultūras zīmei Latviskais mantojums.

Zīme tiek piešķirta tiem lauku tūrisma uzņēmējiem (izņemot valsts uz pašvaldību sektora pārstāvjus), kuri saglabā un daudzina latvisko kultūras un sadzīves mantojumu, rādot to apmeklētājiem un nododot tālāk nākamajām paaudzēm. Savukārt, tūristam šī zīme palīdz atpazīt vietas, kur saimnieki apmeklētājiem ir gatavi rādīt un stāstīt, cienāt ar latviskiem ēdieniem, mācīt amatus un prasmes, kā arī svinēt latviskos svētkus.

Latviskā mantojuma zīmi saņem naktsmītnes, lauku saimniecības, amatnieki, lauku krodziņi, latvisko tradīciju pasākumu rīkotāji un vadītāji, muzeji, kolekcijas, prasmju un arodu zinātāji (maizes cepēji, audēji, bitenieki, keramiķi, kalēji, pirtnieki, jumtu licēji, teicēji, dziesminieki u.c.). Zīmes uzdevums ir popularizēt un saglabāt kultūras mantojumu, to aktīvi lietojot un darot saprotamu apmeklētājam.

Pieteikuma anketa un sīkāka informācija par zīmi:
http://www.celotajs.lv/lv/c/prof/certificates/latvian_heritage

Te varat iepazīties ar tiem uzņēmumiem, kam šī zīme jau ir piešķirta:
  http://www.celotajs.lv/lv/c/wrth/heritage

2) Vides kvalitātes zīmei Zaļais sertifikāts.

Zaļais sertifikāts, tiek piešķirts lauku tūrisma uzņēmumiem, kuri ievēro zaļas saimniekošanas principus, saudzējot resursus, veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgu tūrisma piedāvājumu. Zaļā sertifikāta darbību atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Zaļā sertifikāta kritēriji un pieteikuma anketa:
  http://www.celotajs.lv/lv/c/prof/certificates/green_certificate

Te varat iepazīties ar tiem uzņēmumiem, kam šis sertifikāts ir jau piešķirts:
 http://www.celotajs.lv/lv/c/wrth/green

Abiem kvalitātes sertifikātiem pretendentus varat pieteikt līdz 28. jūnijam. Vasarā dosimies pretendentu apsekojumos.

Gaidīsim jūsu pieteikumus uz lauku@celotajs.lv



Lauku ceļotājs

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts