Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

02.08.2020

Ļaujies Gruzijas vīnu burvībai


Saulainā piektdienas pievakarē restorānā Alevardi Rīgā norisinājās jau otrais projekta Iepazīsti Gruzijas vīnus organizētais vīnu degustācijas pasākums. Tā ietvaros, Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Jānis Kaļķis un restorāna Alaverdi Riga īpašnieks Rubens Panasjans klātesošos veda skaistā ceļojumā cauri Gruzijai. 

Pulcējoties ēdienu un Gruzijas kultūras entuziastiem, klātesošie tika iepazīstināti gan ar Gruzijas kultūru, gan ar vīnu un tā darīšanas tradīcijām, kuras novērtējis arī UNESCO, 2013. gadā iekļaujot vīna pagatavošanas metodi - Qvevri – Pasaules mantojuma sarakstā. 

Restorāna Alaverdi Riga īpašnieks Rubens Panasjans: Gruzijas tradicionālā virtuve ir bagātīga, mums ir svarīgi, ka viesi vienmēr jūtas paēduši un izbaudījuši viesmīlību. Gruzijas ēdieni nav iedomājami bez tradicionālā gruzīnu vīna glāzes. Tā variācijas ir dažādas – noteikt katrs var atrast savām garšas kārpiņām atbilstošāko. Par to, ka Latvijā mīl gan Gruzijas virtuvi, gan vīnu, esmu pārliecinājies, bet tajā pašā laikā, ir svarīgi ik pa laikam doties garšu ceļojumā - iepazīstināt un palutināt.” 

Projekta pamatmērķis ir iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus ar Gruzijas vīniem. 2019. gadā Gruzija eksportēja teju 94 miljonus vīna pudeļu uz 53 dažādām pasaules valstīm. Jau šobrīd Latvija ir kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem tirgiem Eiropā Gruzijas vīnam - vērtējot šī gada pirmo mēnešus, attiecībā pret 2019. gadu, Latvijā vērojams 30% eksporta pieaugums. 



  
Gita Sauka 




ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA


Galerija

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts