Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

16.12.2019

Latvijas saimniecībās audzētas gaļas pārdošanai izveidots jauns koncepts

17. decembrī, Liepājas Pētertirgus paviljonā darbu uzsāks jauns konceptstends Divi naži, kurā varēs iegādāties Latvijas saimniecībās audzētu cūkgaļu, informē uzņēmēji.

Jaunais koncepts veidots tā, lai nodrošinātu individuālu pieeju katram klientam. Šajā stendā būs iespēja gan pēc individuāla pasūtījuma iegādāties nepieciešamos gaļas produktus, gan arī saņemt šefpavāra konsultācijas ēdienu pagatavošanai.

Divi naži idejas autori un īpašnieki ir šefpavārs Dāvis Veilands un pavārs/miesnieks Elviss Sproģis, kuri personīgi strādās ik dienu tirgū.


Jauno uzņēmēju mērķis ir saglabāt gaļas vērtības un nodrošināt iespēju klientiem piedāvāt augstvērtīgu produktu. Sākotnēji stendā varēs iegādāties tikai cūkgaļu, bet jau tuvākajā laikā arī Latvijā audzētu bioloģisku liellopa gaļu.

“Galvenās prioritātes ir bioloģisko augu daudzveidība, dabisko resursu un dzīvnieku labturības saglabāšana, kā arī individuāla pieeja katram, kam svarīga kvalitāte un izcils ēdiens.

Mums ir svarīgi, kādus produktus izvēlamies un ko uzturā lieto mūsu bērni, tāpēc rūpīgi izvēlamies saimniecības, ar kurām strādājam. Liela nozīme ir tam, kādos apstākļos dzīvnieks ir audzis un ko ēdis, jo šie rādītāji lielā mērā nosaka, kāda ir gaļas kvalitāte” stāsta E.Sproģis.

“Strādājot ēdināšanas nozarē, esmu sapratis, cik svarīga loma ir gaļas izcelsmei un kvalitātei, lai viesiem piedāvātu uzturvērtībām bagātu ēdienu. Man, kā šefpavāram, Liepājas pusē šādus produktus ir bijis grūti atrast.

Lai sniegtu mūsu klientiem vislabāko, paši arī produktus sagatavosim un nodosim tos klienta rokās. Vēlamies būt atklāti, tāpēc ikvienam būs iespēja redzēt, kā mūsu produkti top un cik augstvērtīgi tie ir,” norāda Dāvis Veilands.

Uzņēmuma līdzīpašnieks Elviss Sproģis pavāra kvalifikāciju ir ieguvis Latvijā, bet pēc tam zināšanas papildinājis Anglijā un ieguvis miesnieka aroda kvalifikāciju.

Pēc studijām atgriezies dzimtenē, jo sākotnēji vēlējies savu pieredzi ieguldīt ģimenes uzņēmumā. Arī E.Sproģa tēvs ir miesnieks un tieši, pateicoties tēva iedrošinājumam, Elviss vēlas turpināt miesnieka aroda tradīciju uzturēšanu.

Papildus viņš Beļģijā vairāku mēnešu garumā papildināja zināšanas pie viena no Eiropā izcilākā miesnieka Hendrika Dīrendonka (Hendrik Dierendonck).

“Beļģijā bija gods pārstāvēt Dierendonck uzņēmumu meistarklasēs, būt daļai no uzņēmuma ģimenes, piedalīties BBQ, kāzās un citos pasākumos. Atgriežoties Latvijā, bija skaidrs, ka ar iegūto pieredzi gribu dalīties, gribu iet savu ceļu un sākt to tieši Liepājā, jo šī pilsēta un iedzīvotāji ir īpaši ar savām ambīcijām un vērtībām” atklāj E.Sproģis.

Savukārt Dāvis Veilands Liepājā ir labi zināms šefpavārs, kurš strādājis labākajos Liepājas restorānos – “Olīve”, “Fifth bud”, Promenade Hotel restorāna “Piano” un “Romas dārzs”.

“Šobrīd esmu gatavs savas zināšanas un spēku attīstīt jaunā projektā, kuru noteikti novērtēs ne tikai liepājnieki, bet arī pilsētas viesi un restorāni gan Liepājā, gan ārpus pilsētas robežām,” stāsta D.Veilands.

Jaunie uzņēmēji sākotnēji plāno nodarboties ar kvalitatīvas gaļas tirdzniecību, kuru izstrādās klienta klātbūtnē arī pēc īpaša pasūtījuma, kā arī sagatavos dažādus gaļas ēdienus pēc klienta vēlmēm.

“Ja mūsu klientam būs vēlme savai ģimenei, vai draugiem pagatavot izcilu cepeti, steiku vai kādu citu ēdienu, mēs veiksim visus nepieciešamos priekšdarbus un sniegsim vērtīgus padomus par to, kā pareizi šo konkrēto gaļas gabalu pagatavot,” iecerēs dalās D.Veilands.

Turklāt miesniekiem ir idejas par dažādām tematiskām meistarklasēm nākotnē, lai sniegtu padomus.


Avots: LA



  

Vēl ziņas

ATTA CENTRE ievieš iekšējās paškontroles protokolu ATTA CLEAN
Amber Beverage Group iegādājas agaves laukus Meksikā
airBaltic atsāk lidojumus no Rīgas uz deviņiem galamērķiem
Pasaules delikateses – indiešiem skudras, tasmāņiem zivs viskijā
Maxima, ZM, lauksaimnieki un pētnieki aicina samazināt PVN


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts