Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

22.12.2016

Latvijas ražotāji izmanto iespējas piedalīties pārtikas izstādē “Gulfood 2017”

Latvijas pārtikas ražotāji aizvien aktīvāk izmanto iespējas piedalīties izstādē “Golfood”, kas norisinās Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos. Izstāde “Golfood 2017” durvis vērs no 2017.gada 26.februāra līdz 2.martam. 

Pēdējo četru gadu laikā, kopš Latvija atsāka piedalīšanos Dubaijas pārtikas un dzērienu izstādē “Gulfood”, dalībnieku skaits Latvijas kopstendā trīskāršojies – audzis no sešiem līdz 20 uzņēmumiem, kuri šogad plāno piedalīties “Gulfood 2017”. Visus gadus izstādes kopstenda organizēšanu uzņēmies LLU Agroresursu un ekonomikas institūts, AREI (bijušais Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts, LVAEI). Interese uzņēmējiem augusi, un aktuāla kļuvusi arī kopstenda platības palielināšana. 

Latvijas kopstends no 30 kvadrātmetriem 2014.gadā ir trīskāršojies līdz 114 kvadrātmetriem 2017.gada izstādei. “Gulfood 2017” Latvijas produkcija būs redzama vēl vienā 27 kvadrātmetru apvienotajā stendā, kurā būs eksponēta mūsu gaļas un olu produkcija. 

“Izstādes joprojām ir svarīgs eksporta veicināšanas veids, tādēļ priecājamies, ka mums izdevies vairākkārt paplašināt Latvijas kopstenda platību,” uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. “Latvijas uzņēmējiem ir liela interese par šo reģionu, un izstāde “Gulfood” ir iespēja klātienē parādīt Latvijas ražojumus.” 

Zemkopības ministrija un AREI, īstenojot programmu par atbalstu tirgus veicināšanai, lai palielinātu un dažādotu Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksportu, ar līdzfinansējumu atbalsta Latvijas uzņēmēju piedalīšanos Latvijas kopstendā. 

“Gulfood” ir viena no pasaules vērienīgākajām pārtikas ražotāju izstādēm. “Gulfood” 2017.gadā pārtikas uzņēmējiem durvis vērs jau 22.reizi. Šeit piecu dienu garumā tiksies pārtikas ražotāji no 120 pasaules valstīm, produkciju eksponēs pieci tūkstoši dalībnieku astoņos pārtikas sektoros, kopā aizņemot 120 tūkstošus kvadrātmetru platības. 


Rūta Rudzīte

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts