Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

11.11.2019

Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkurss Jaunais Maiznieks 2019


Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija (LPUF) sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību (LMB) un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu (RTRIT) organizē profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu  profesionālās meistarības konkursu Jaunais Maiznieks 2019, lai veicinātu audzēkņu profesionālās iemaņas un radošo domāšanu inovāciju virzienā – attīstot un izveidojot inovatīvu pārtikas produktu: veselīgu maizi mūsdienīgam patērētājam; stimulēt skolotāju profesionālo jaunradi un paplašināt sadarbību starp pārtikas rūpniecības uzņēmumiem un profesionālās izglītības iestādēm.

Konkurss notiks 2019.gada 21.novembrī - Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, Nīcgales ielā 26, Rīgā.
10.00 - 10.20. Konkursa atklāšana, dalībnieku kārtas numuru izloze, 
10.20 - 12.30. Konkursantu prezentācijas
12.40 – 16.40. Konkursa uzdevumu izpilde 240 min. 
16:50 - Apbalvošana

Konkursā piedalīsies profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi vecumā no 17 līdz 23 gadiem no visas Latvijas. Konkursa uzvarētājs saņems titulu “Jaunais Maiznieks 2019” un naudas balvu, kā arī uzņēmumu speciālās balvas.
Konkursa uzdevums: dalībniekiem vajadzēs pagatavot un izcept jauktu miltu maizi ar devīzi “Veselīga maize mūsdienīgam patērētājam”, kā arī 2 maizes klaipus pēc savas iepriekš izstrādātas receptūras, pievēršot uzmanību veselīguma pamatprincipiem kā arī mājas darba prezentācija Maizes nozīme manā ikdienā un svētkos līdz 10 minūtēm.

Konkursa uzdevuma izpildē jāizmanto tikai dabiskas izcelsmes izejvielas, aizliegts izmantot jebkādas mākslīgās pārtikas piedevas - mākslīgās krāsvielas, aromatizētājus, garšas pastiprinātājus, stabilizatorus, konservantus u.c. Vēlams izmantot tikai Latvijā audzētus un ražotus produktus. Darba uzdevuma izpildes laiks 240 minūtes. Galvenie konkursa vērtēšanas kritēriji: Darba organizācija; Recepte; Profesionālā meistarība; Žūrijas maizes novērtējums

Konkurss tiek organizēts projekta „Pārtikas produktu kvalitātes klasteris” (īstenošanas līguma Nr.3.2.1.1/16/A/002) ietvaros. To īsteno Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija, līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

 Gunta Duka, konkursa organizētāja un LMB izpilddirektore stāsta: “Konkursi palīdz saglabāt un attīstīt maiznieka amatu Latvijā, radīt jaunas receptes, kā arī celt jauniešu kvalifikāciju un veicināt profesijas un skolu atpazīstamību Latvijā. Rīkojot konkursus un arī publiski runājot par maizes vērtību, mums kā biedrībai, ir ļoti svarīgi arī piesaistīt jaunos maizniekus. Jo maize ir mūsu ēšanas pamats” 

VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” ir viena no lielākajām profesionālās izglītības iestādēm Latvijā, kas sagatavo Latvijā un Eiropā atzītus profesionāļus tūrisma, viesmīlības un ēdināšanas jomās. Katru gadu tehnikums uzņem vairākus simtus audzēkņu, kas nākotnē vēlās kļūt par profesionāliem maizniekiem viesmīļiem, bārmeņiem, šef-pavāriem un citiem speciālistiem.

  

Vēl ziņas

Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem
Ir nācis klajā pirmais MICHELIN ceļvedis Latvijā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts