Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.09.2018

Latvijas pavārs un Latvijas pavārzellis 2018 konkursa norise

7. septembrī izstādes Riga Food ietvaros visas dienas garumā notika konkurss Latvijas pavārs 2018 un Latvijas pavārzellis 2018.

Šogad par gada pavāra titulu cīnījās Valērijs Tolmačovs pavārs no restorāna Gastronome (Latvija); Dinārs Zvidriņš šefpavārs no restorāna Laivu centrs (Latvija); Bernards Anužis, šefpavārs no restorāna Onore Lietuva) un Pāvels Skopa, šefpavārs no restorāna Koya (Latvija).

Savukārt par labākā pavārzeļļa nomināciju sacentās Nikita Troščenko. restorāns Gastronome (Latvija); Anastasija Verbicka, restorāns Grand Hotel Kempinski (Latvija), Rokas Ragauskas, Restorans 4 (Lietuva) un Maksims Nazarovs, restorāns Koya (Latvija).

Konkursanti izvietojās četros boksos, katrā pa divi dalībnieki - pavārs un pavārzellis. Virtuves iekārtas nodrošināja uzņēmums Electrolux.
Konkursantiem bija jāsagatavo trīs ēdienu kārtas.
Konkursa pirmais uzdevums bija melnā kaste uzkodām. Šis uzdevums bija kaut kas līdzīgs situācijai ar kuru ikdienā saskaras pavāri. Piemēram, bieži ir gadījumi, kad restorānu viesi ievēro īpašu diētu vai neēd kādus produktus, bet pavāram jāprot sagatavot gardu ēdienu gan vegāniem, gan veģetāriešiem gan citiem gardēžiem. 
  
Sākoties konkursam boksos tika ienestas melnās kastes, kuru saturs bija veidots ar domu, lai būtu aizraujoši, un radītu mazliet adrenalīna konkursantos. 10 minūšu laikā dalībniekiem bija jāiepazīstas ar tās saturu un jāuzraksta recepte, kura bija jāiesniedz žūrijai, un to vairs nedrīkstēja mainīt

Savukārt obligātie pamatēdiena produkti bija mežacūkas fileja, grūbas un brūklenes, kurus konkursantiem nodrošināja ģenerālsponsors -uzņēmums REATON.
Desertam bija paredzēti burkāni, svaigas cidonijas un griķu milti. Pēc noteikumiem konkursantiem bija iespēja ņemt arī dažus papildus produktus. Sīvā cīņā konkursanti demonstrēja savu labāko sniegumu.

Konkursa vadītāja lomā iejutās Māris Jansons. 
Sacensības vērtēja starptautiski atzīti eksperti- žūrijas priekšsēdētājs Jarmo Huuhtanen (Somija), Jari Karlsson (Zviedrija), Priit Toomits (Igaunija), Jaroslav Orsevski (Lietuva) Maija Kaire (Latvija).



7.septembra vakarā tiks paziņoti uzvarētāji.

Foto:Ilze Filipova

Galerija

  

Vēl ziņas

Aizvadīts jau 3.starptautiskais konkurss ”Learn, Know, Do, Can, Show”
Veiksmīgi noslēgusies AEHT sagatavošanas konference Rīgā
Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts