Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

20.03.2014

Latvijas Nacionālais Kulinārais ceļš

Redzot, cik strauji Latvijā kļūst populāra vietējā ražojuma pārtika, cik garšīgi un veselīgi produkti top lauku saimniecībās un mājražotāju rūpalos, kā arī vērojot citu valstu pieredzi, kur kulinārie ceļi ir populārs tūrisma produkts, „Lauku ceļotājam” nāk ar iniciatīvu - veidot Latvijas Nacionālo Kulināro ceļu. 

Šobrīd daudzi lielāki un mazāki uzņēmumi, lauku krodziņu un restorānu saimnieces piedāvā izcilas kvalitātes pārtikas produktus un ēdienus. Kulinārais ceļš apvienos un popularizēs vietas, kur baudīt ēdienus un dzērienus no Latvijā audzētiem un ražotiem labumiem. 

Jau rudenī izdosim karti, kurā plānojam iekļaut ap 100 kulinārajām vietām Latvijā un iezīmēt Nacionālo Kulināri ceļu, kas savienosies ar ceļiem Lietuvā un Igaunijā, vēlāk – veidojot kopīgu Baltijas kulināro ceļu. Tā turpinās mūsu iepriekšējo izdevumu – karti „Latvijas Garšas”, kas iepazīstina ar 22 Latvijā populāriem ēdieniem un bija ļoti pieprasīta šī gada ārvalstu nozīmīgākajos tūrisma un lauksaimniecības gadatirgos. 
Kāds būs Latvijas Nacionālais Kulinārais Ceļš un kas tajā piedalīsies? Aicinām par to diskutēt pašus uzņēmējus divās info dienās , kas notiks:
 26.martā viesu namā „Turbas”, Turkalnē, Ikšķiles novadā,
 2. aprīlī viesu namā „Valguma pasaule”, Engures novada Smārdes pagastā.
Info dienās runāsim: kādiem jābūt kritērijiem kulinārā ceļa dalībniekiem? Kā vislabāk ļaut viesiem izbaudīt vietējo un reģionālo ēdienu? Pārrunāsim arī labos piemērus. 

Paredzam, ka Kulinārajā Ceļā iekļausies gan atvērta tipa vietas – krodziņi un kafejnīcas, gan arī tādas saimniecības, kas piedāvā ēdināšanu tikai pēc iepriekšēja pieteikuma. Kritēriji diskusijai: noteikts darba laiks, vismaz tūrisma sezonā; patīkamas un funkcionālas telpas, arī telpas higiēnas vajadzībām; laipna un viesmīlīga apkalpošana; ēdienkartē ir pieejams vismaz trīs ēdieni / dzērieni, kuru var saistīt ar latviskajām ēšanas tradīcijām; produkti ir iegādāti no vietējiem zemniekiem vai citiem vietējiem sadarbības partneriem, kooperatīviem, lauku labumu tirdziņiem vai ēdiena pasniegšana ir apvienota ar kādu izziņas vai izklaides pasākumu u.c. 
Aicinām ieinteresētos uz info dienām. Programma te: programma 

Info dienās iepazīstināsim arī ar akciju „Atvērtās dienas laukos”, kas notiks no 2014. gada 16. līdz 18. maijam. 

Šīs akcijas mērķis ir popularizēt Latvijas laukus, laukos audzētus, ražotus, gatavotus produktus un pakalpojumus. Vēlamies ar šo akciju ieinteresēt pilsētu iedzīvotājus - 3 dienas iepazīt Latvijas laukus, nobaudīt dažādus lauku labumus, atrast saimniecības, no kurām iegādāties dažādus laukos audzētus un ražotus produktus, varbūt pašiem iesēt savu burkānu dobi, vai iekāpt lielajā sējas traktorā – pa īstam izbaudīt Latvijas laukus! 

Akcijas ietvaros ~ 100 saimniecības visā Latvijā 3 dienu laikā atvērs savas sētas apmeklētājiem, piedāvājot bezmaksas vai nozīmīgas atlaides saviem produktiem vai pakalpojumiem, vai iespējas, ko citās dienās nemaz nevar izbaudīt.
Te par akcijas ideju, šobrīd aicinot uzņēmējus pieteikties:
šeit

Asnāte Ziemele

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts