Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

17.07.2013

Latvijas labākie pavārzeļļi spēkiem mērosies Ķīpsalā

5. septembrī starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2013” Ķīpsalā pulcēsies jaunie pavāri no visas Latvijas, lai, liekot lietā savu talantu, zināšanas un prasmes, cīnītos par titulu “Latvijas pavārzellis 2013”.



Latvijas jauno pavāru sacensībās “Latvijas pavārzellis 2013” ir aicināti piedalīties gan kvalificēti pavāri, gan vēl tikai topošie pavāri. Konkursa nosacījums – pieteikuma iesniegšanas brīdī pavārzellim jābūt ne vecākam par 23 gadiem.

Piedaloties konkursā, jaunajiem pavāriem ir iespēja iegūt pārliecību par savu meistarību, piesaistīt nākamo darba devēju uzmanību, savukārt ieraksts CV par dalību konkursā noteikti sekmēs jaunā pavāra karjeras attīstību.

Biedrības „Pavāru klubs” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova stāsta: „Latvijas vadošo pavāru elitē jaunajiem pavāriem iegūt novērtējumu nemaz nav tik vienkārši. 


Ir nepieciešams gan talants, gan gribasspēks, gan teorētiskas zināšanas, ir jāiegulda pašaizliedzīgs darbs un jāpierāda savas spējas, lai jauno pavāru pamanītu un atzītu. Tāpēc Latvijas pavārzeļļu konkurss ir ļoti nozīmīgs atspēriena punkts, kas var dot milzīgu impulsu karjeras pakāpieniem.” 

Lai pieteiktos sacensībām “Latvijas pavārzellis 2013”, dalībniekiem līdz 1. augustam ir jāiesniedz mājas darbs – jāiesūta recepte aukstajai uzkodai, kas gatavota no tomātiem, gailenēm un rupjmaizes, kā arī recepte pamatēdienam, kas gatavots no liellopa filejas, burkāniem un griķiem.

Pēc mājas darbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļūs astoņi labākie dalībnieki. Sacensību finālisti tiksies 5. septembrī izstādē “Riga Food 2013”, lai gatavotu ēdienus pēc pašu izstrādātajām un iesūtītajām receptēm. 










Kvalificēta starptautiska žūrija, kurā piedalīsies eksperti no Somijas, Lietuvas, Igaunijas un Zviedrijas, vērtēs ēdiena noformējumu, garšu un produktu saderību, kā arī dalībnieku tehnisko meistarību un darba organizēšanu. 

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas, sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas. Jauno pavāru konkursa uzvarētājs saņems arī naudas balvu – Ls 200.

Sacensību nolikumi un pieteikuma anketa atrodama biedrības “Pavāru klubs” mājaslapā www.chef.lv

Sacensības rīko biedrība “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.






Pērn goda titulu „Latvijas pavārzellis 2012” un zelta medaļu izcīnīja Aigars Sīlis no restorāna „Kaļķu vārti”. 

Otrajā vietā ierindojās Arturs Linkevičs no viesnīcas „Garden Palace”, savukārt 3. vietu žūrija piešķīra Edgaram Kozlovskim no viesnīcas „Hanza Hotel”. 

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2013” notiks no 4. līdz 7. septembrim

 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi “Riga Food 2013” papildina Gastronomijas festivāls,
 plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Vairāk par izstādi: rigafood
 


Svetlana Riškova

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts