Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

15.06.2018

Latvijas bāriem jāprezentē vietējā kultūra


13. jūnijā, Latvijā ar īpašu meistarklasi viesojās godalgotā Grieķijas bāra The Clumsies bārmeņi. Pasākumā piedalījās arī pazīstami Latvijas bāru īpašnieki un bārmeņi, kas uzklausīja The Clumsies profesionāļu pieredzi. Savukārt vakaru noslēdza pasākums kokteiļbārā Herbārijs.

Bārs The Clumies atrodas Atēnās, Grieķijā un ir iecienīts bars ne vien Eiropas, bet pasaules mērogā, jo bars ir iekļauts prestižajā Pasaules bāru top 50. Meistarklases ietvaros The Clumsies bārmeņi demonstrēja savas spējas kokteiļu pagatavošanā, kā arī sniedza ieskatu sava bāra attīstībā, piemērojot padomus arī Latvijas bāriem. Meistarklasēs piedalījās bāra The Clumsies bārmeņi Nikos Bakolis (Nikos Bakoulis) un Vasilis Kiritsis (Vasilis Kyritsis).

Pazīstamie bārmeņi bija vienprātīgs, ka šī aroda meistariem Latvijā ir jāsadarbojās daudz ciešāk, daloties gan ar idejām, gan tehnikām, kā arī jāmeklē veidi, kā caur dzērieniem vislabāk parādīt savu kultūru. 

The Clumsies bārā daudz laika veltam, lai pielāgotos grieķu paradumiem. Arī Latvijas bārmeņiem ir jādomā par to, kādi ir vietējo iedzīvotāju paradumi.  Labāk par jebkuru citu, Latvijas bārmeņi zinās, kuras vietējās sastāvdaļas izmantot savos kokteiļos un kā tās pasniegt neierastā un uzrunājošā veidā,” stāsta The Clumsies bārmenis Nikos Bakolis.

“Noteikti ir pienācis laiks attīstīt Baltijas bārmeņu komūnu. Protams, ja Latvijas bāru kultūru salīdzinām ar Grieķiju, tad Grieķijā ir daudz lielāka tūristu plūsma. Arī Latvijas bāru apmeklējumu tradīcijā ir savādāka. Grieķijā cilvēki uz bāru dodas arī pirmdienā un otrdienā, iedzerot kādu glāzi vīna vai vienkārši baudot bāra atmosfēru. Latvijā kopš Padomju laikiem nav pazudis iespaids par bāru, kur doties, lai alkohola patērētu milzīgos apjomos. Patiesībā bārā var baudīt arī bezalkoholiskus dzērienus, tāpēc apmeklējumam nav jābūt par alkoholu, bet gan atpūtu un labi pavadītu laiku,” saka Edgars Elsbergs, bārmenis un World Class pārstāvis Baltijā.

“Mēs brīžiem aizmirstam, ka bārus neveram vaļā tikai ārzemju tūristiem, bet arī Latvijas iedzīvotājiem, kam ir savas vēlmes un intereses. Nereti tiek atvērti jauni bāri, kas varētu iemantot popularitāti Londonā vai Amsterdamā, taču tie nav saistoši Latvijas iedzīvotājiem, jo piedāvājuma cenas ir par augstu. Kopumā domāju, ka Latvijas bāru kultūra ir ļoti attīstījusies. Protams, ja salīdzina ar Londonu, mēs atpaliekam, bet kopumā uz pasaules kartes izskatāmies ļoti labi. Tāpēc atliek vien padomāt par bāru konceptu un to, kā sevi pozicionējam,”stāsta bārmenis un Bar Six īpašnieks Leonards Pudņiks.


Deniss Ševeļovs



ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA. 



Galerija

  

Vēl ziņas

Panāzijas virtuves restorāns RestBar eleganti svin pirmo jubileju
airBaltic Fārnboro aviācijas šovā demonstrē A220-300 lidmašīnu
RestBar Mo svinēs pirmo jubileju
Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu piedāvājumu
Sākusies pieteikšanās konkursam Latvijas 2018. gada pavārs


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts