Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

16.12.2013

“Latvijas balzams” piešķir stipendijas studentiem

Lai veicinātu interesi par tehnisko specialitāšu studiju virzieniem, alkoholisko dzērienu ražotājs AS “Latvijas balzams” ir iedibinājusi savu ikgadējo stipendiju fondu.  Izvērtējot šogad saņemtos pieteikumus, pirmās divas stipendijas, 500 latu apmērā katra, tiks piešķirtas maģistra studiju programmas studentēm Laumai Magonei, kura studē Latvijas Lauksaimniecības universitātē, un Santai Strodei no Rīgas Tehniskās universitātes. 

Š.g. oktobrī AS “Latvijas balzams” (LB) sadarbībā ar RTU Attīstības fondu izsludināja maģistra studiju noslēguma darbu stipendiju konkursu Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes studentiem. LB stipendijas tika izveidotas ar mērķi stimulēt jauno speciālistu interesi par tehnisko nozaru studijām un aktualizēt jautājumus, kas ir būtiski Latvijas ražotājiem.

Konkursa rezultātā, izvērtējot pieteikto tēmu aktualitāti un pretendentu kvalifikāciju, tika pieņemts lēmums atbalstīt divu tēmu pieteikumus - viens no tiem ir saistīts ar jauno produktu kvalitātes un stabilitātes pārbaužu metožu pielietojumu, bet otra darba tēma veltīta jautājumiem par ietekmi uz vidi un to mazinošiem faktoriem. 

“Esam gandarīti par studējošo interesi un visiem iesniegtajiem darbu pieteikumiem, kurus izvērtējot, izvēlējāmies atbalstīt ar stipendiju divas aktuālas ražotājam tēmas.  Studentiem piedāvāsim iespēju sadarboties ar “Latvijas balzams” speciālistiem, konsultēties un klātienē vērot procesus uzņēmumā. Mēs arī iepriekš esam aktīvi sadarbojušies ar praksē esošiem studentiem, jo šis ir viens no virzieniem kā dalīties ar zināšanām un atbalstīt jaunos speciālistus”, pauž “Latvijas balzams” Komunikācijas vadītāja Dana Hasana. 

Studiju darbu izstrāde notiks līdz 2014.g. pavasarim, kad abas izvēlētās stipendiātes tos aizstāvēs savā universitātē, klāt esot arī uzņēmuma speciālistiem.

Stipendiju konkursā tika aicināti pieteikties RTU un LLU maģistratūras studenti ar labām un izcilām sekmēm. Balstoties uz iesniegtajiem dokumentiem, AS “Latvijas balzams” sadarbībā ar universitāšu pārstāvjiem izvērtēja atbilstošākos pretendentus un potenciālos stipendiātus. 


Dana Hasana

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts