Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri Tallinn FoodFair

Ziņas

22.01.2016

“Latvijas balzams” paplašina ietekmi liķieru kategorijā

AS “Latvijas balzams” laidis klajā jaunu premiālu liķieru sēriju – “Moulin de Fruits”, papildinot savu saldāko produktu klāstu, kuru tagad veido jau piecpadsmit liķieri. 

Pateicoties AS “Latvijas balzams” ražošanas un zīmolu attīstīšanas pieredzei, jaunā zīmola “Moulin de Fruits” radīšanā ieguldītas salīdzinoši nelielas investīcijas 8000 eiro apmērā. Darbs pie zīmola radīšanas, receptūrām un iepakojuma aizņēma aptuveni divus gadus.

 “Moulin de Fruits” (no fr. val. augļu dzirnavas) ir pieejami trīs dažādās garšu variācijās un to ražošanā izmantotas dabīgas sulas un ekstrakti.  

“Lai arī liķieri veido tikai 3% no kopējā alkoholisko dzērienu tirgus Latvijā, neskaitot alu, kategorijā ir spēcīgi līderi kā “Moka”, “Jagermeister” vai “Vana Tallina”. Arī jaunajam  zīmolam “Moulin de Fruits”  ir potenciāls kļūt par vienu no līderiem”, vērtē zīmola vadītājs Latvijas tirgū Ģirts Liniņš. 

Viņš uzsver, ka, attīstoties kokteiļu kultūrai Latvijā, radies pieprasījums pēc kvalitatīviem, plašai auditorijai pieejamas cenas liķieriem. Izanalizējot “Latvijas balzams” iespējas un pieredzi, tika secināts, ka īsā laikā ir iespējamas ierindoties starp TOP produktiem šajā dzērienu kategorijā. 

Tas pamudināja “Latvijas balzams” dzērienu tehnologus radīt jaunu liķieru sēriju no dabīgām sastāvdaļām, kas  apvieno gan pasaulē tradicionālus HoReCa vidē pieprasītus liķierus, gan arī ikviena patērētāja vēlmes pēc Latvijā ražota augstvērtīga dzēriena. 

Par zīmolu:
Zīmola nosaukums tika izveidots franču valodā, lai radītu patērētājos izsmalcinātības un Parīzes šarma pieskaņu. Ne velti, kā viens no pirmajiem, šajā sērijā, dienas gaismu ieraudzīja Francijā populārais upeņu liķieris Crème de Cassis, ko plaši lieto kokteilī Kir ar sauso vīnu vai brutu (Kir Royale). 

Savukārt, Triple Sec (citrusu liķieris) ir liķiermeistara Jāņa Maža meistardarbs, jo kvalitātes ziņā dzēriens neatpaliek no labākajiem pasaules paraugiem. Šis liķieris gatavots no “Latvijas balzama” paštaisīta, dabīga pomeranču mizu destilāta. Triple Sec ir atrodams visos sevi cienošos bāros, jo ir populāro kokteiļu Margarita, Long Island Iced Tea, Sidecar, Cosmopolitan, Kamikaze, White Lady u.c. sastāvos. 

Oriģināls “Latvijas balzama” tehnologu veikums ir dzērveņu liķieris Cranberry, kas gatavots no dabīgas dzērveņu sulas.  Latvijas dzērveņu aromāts un garša ir papildināta ar korektām plūškoka augļu, melleņu un ābolu niansēm. 

Dzērieni jau nonākuši pārdošanā specializētajos “Latvijas balzams veikalos” un arī citās mazumtirdzniecības ķēdēs.

Par MOULIN DE FRUITS savu viedokli neatteica sniegt 2015. gada Bārmeņu pasaules čempionāta medaļnieks, “Balzāmbāra” līdzīpašnieks Andris Reizenbergs.

Liķieri ir sens dzērienu veids. To datētā vēsture sniedzas līdz 13. gadsimtam, kad mūki klosteros sāka veidot zālīšu nolējumus veselības uzlabošanas mērķiem. Šobrīd liķieri piedzīvo tādu kā renesansi. Latvijā liķieru mīlētāju loks tīrā veidā nav liels, taču tie ir populārai kā kokteiļu sastāvdaļa. To veicina jaunās kokteiļu receptes, semināri, pieredze ārzemēs, internets.  Domāju, ka Latvijai  ir visi priekšnosacījumi un pieredze, lai ražotu labus liķierus un būtu starp vadošajiem liķieru ražotājiem pasaulē.

Pats esmu darbībā izmēģinājis jauno Cranberry liķieri, kuru bijām paņēmuši līdzi uz Baku, lai pagatavotu kokteiļus “Latvijas garšas” dienās un varu teikt tikai to labāko – dzērienam ir labi sabalansēta garša, pietiekošs gan skābums, gan saldums. Ir liels prieks, ka Latvijai ir savs Creme de Cassis liķieris, kas, iespējams,  atjaunos nepelnīti aizmirsto klasisko kokteili Kir Royal un tas sāks uzņemt apgriezienus Latvijā tieši pa-teicoties šim pašmāju upeņu liķierim!

Triple Sec jeb citrusu liķieris ir ļoti pieprasīts Latvijas tirgū, jo tiek izmantots vairākos klasiskos kokteiļos un prieks, ka tagad tos varēsim pagatavot ar mūsu produktu. Ja būtu jāsalīdzina šis liķieris ar citiem, neredzot etiķeti, es pat neatšķirtu to no ārzemju analogiem - tas priecē, ka Latvija var konkurēt ar lielajiem pasaules liķieru ražotājiem. Galvenais, ka deg un bārmeņi varēs pagatavot degošo kokteili B-52! :)



Dana Hasana




ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA. 

  

Vēl ziņas

Vai produkta iepakojuma dizainam ir nozīme
Izdota grāmata Tūrisma uzņēmuma vadīšana kultūras atšķirību kontekstā
Latvijai raksturīgiem svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem tiks samazināts PVN
Tallinn FoodFair ir nr. 1 pārtikas nozares izstāde Igaunijā. Norisināsies jau pavisam drīz!
Vairāki restorāni Rīgā un Jūrmalā paziņojuši par atteikšanos no sprostos dētu olu izmantošanu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts