Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.09.2015

Latvijas 2015.gada labākie pavāri un pavārzeļļi ir noskaidroti!

4.septembra vakarā Latvijas Nacionālās bibliotēkas svinību zālē pulcējās konkursu "Latvijas 2015.gada pavārzellis" un "Latvijas 2015.gada pavārs" dalībnieki, organizatori, atbalstītāji, "Pavāru kluba" biedri un draugi, lai svinīgajā ceremonijā godinātu abu konkursu laureātus.

Baudot burvīgos Rīgas skatus no biblotēkas 11.stāva un šefpavāru Andra Rūmīša (restorāns "Hercogs"), Jevgenija Ponomarjova, (restorāns "Gastronome"), Raimonda Zommera (restorāns "Kaļķu vārti"), Jura Dukaļska ("Restorāns 3"), Svetlanas Riškovas (restorāns "Elements") un konditoru Maijas un Jāņa Kaira gatavotos ēdienus, sanākušie viesi gaidīja 3. un 4. septembrī notikušo konkursu rezultātu paziņošanu. 

Vakara vadītājs Ints Teterovskis kopā ar "Pavāru kluba" valdes priekšsēdētāju S.Riškovu rūpējās par svinīgā pasākuma īpašo atmosfēru visu vakariņu garumā.

Pirms rezultātu paziņošanas īpašas pateicības tika veltītas atbalstītājiem un konkursu žūrijai, kura šīs divas dienas bija rūpīgi strādājusi. 

Šogad Rīgā viesojās patiešām prestiža starptautiskā žūriju piecu cilvēku sastāvā – Dragans Unics (Dragan Unic) - Šefpavāru Apvienību Pasaules Asociācijas (WACS -The World Association of Chef’s Societies) Ziemeļvalstu reģiona priekšsēdētājs; Jari Karlsons (Jari Karlsson) – Zviedrijas Pavāru asociācijas loceklis, Dariuss Dobrovolsks (Darius Dobrovolskas) - Lietuvas Pavāru Kluba prezidents; Inga Paenurma (Inga Paenurm) - Igaunijas Pavāru kluba valdes locekle; Dmitrijs Demjanovs (Dmitry Demjanov) – Igaunijas Bocus d'Or akadēmijas prezidents). 

Viņu uzdevums bija piešķirt dalībniekiem punktus ne tikai par ēdiena garšu, smaržu un struktūru, bet arī par tehnisko izpildījumu, higiēnas ievērošanu gatavošanas laikā, kā arī par vizuālo kompozīciju un sastāvdaļu saderību.

3.septembrī par labākā 2015.gada pavārzeļļa titulu cīnījās 8 pretendenti ar saviem palīgiem. Konkursa uzdevums bija pagatavot uzkodu, izmantojot Latvijas samu un diļļu sēklas un pamatēdienu no veselas pīles un kāļiem. Vismeistarīgāk un garšīgāk žūriju pārsteidza Kristiāna Šteinfelde ar savu palīgu Haraldu Saušu (restorāns "Kaļķu vārti"), kopvērtējumā iegūstot 179 punktus. 

Ar 163 punktiem 2.vietā ierindojās Artjoms Černorižs (restorāns "Gastronome"), no kura atpaliekot tikai par vienu punktu, 3.vietu ieņēma Ernests Šustiņš (restorāns "MUUSU"). Īpašu motivācijas balvu uzņēmums "ARKOLAT" šogad pasniedza abām ceturtajām vietām, norādot, ka jaunajiem censoņiem nākamgad obligāti jāmēģina vēlreiz. 

Pavārzeļļu konkursā šī balva pienācās Emīlam Skalbergam (restorāns "MUUSU"), kurš arī tikai par vienu punktu atpalika no 3.vietas ieguvēja.

KOPVĒRTĒJUMA TABULA "LATVIJAS 2015.GADA PAVĀRZELLIS"

Kristiāna Šteinfelde /restorāns "Kaļķu vārti"/ - 179
Artjoms Černorižs /restorāns "Gastronome"/ - 163
Ernests Šustiņš /restorāns "MUUSU"/ - 162
Emīls Skalbergs /restorāns "MUUSU"/ - 161
Vladislavs Žabarausks /restorāns "Bibliotēka Nr.1"/ - 157
Ieva Eriņa /restorāns "PleinAir"/ - 151
Kārlis Rūdolfs Aiše /restorāns "Elements"/ - 133
Ieva Bērica /"Restorāns 3"/ ----- (ilgi kavētā pamatēdiena dēļ, punkti netika ieskaitīti
Toties 4.septembrī pie darba ķērās konkursa "Latvijas 2015.gada pavārs" dalībnieki, kuriem uzkodas un pamatēdiena gatošanai bija jāizmanto tās pašas sastāvdaļas, kas pavārzeļļiem, tikai pamatēdienam obligāti bija jāpievieno arī melnās kastes produkts – atbalstītāja "Liviko" nodrošinātais liķieris "Vana Tallin". Vēl jo vairāk, konkursanti gatavoja arī desertu par pamatu izmantojot kaltētus liepziedus, Līcīšu klasisko kazassieru un svaigas avenes.

Arī šajā konkursā ceturto vietu no trešas šķīra tikai viens punkts, atstājot Nauri Jakuško (restorāns"Bergs" ) 4.vietā ar 236 punktiem un ierindojot Anitu Ramatu (restorāns KID) godalgotajā 3.vietā. Kad neapalvoti bija palikuši vien divi pavāri, valdīja vislielākais satraukums un visu acis pievērsās Inai Poliščenko ("Restorāns 3") un Dināram Zvidriņam (restorāns "Kaļķu vārti"). Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šoreiz triumfēja skaistais dzimums - ar 260 punktiem I. Poliščenko kopā ar savu palīgu Arti Mardaku bija pārspējusi Dināru (viņam 251 punkts) un ieguvusi gan zelta medaļu, gan 1000.00 eiro vērtu čeku, gan konkursa ģenerālsponsora "REATON" Zelta pavārnīcu! Jaunā pavāre ieguva arī "Balt-Hellin" specpabalvu – 500.00 eiro vērtas apmācības ārzemēs – par labāko desertu. Kā atzina žūrijas priekšsēdētājs D.Unics – tieši pasakainais deserts Inai bija nodrošinājis pārliecinošu uzvaru.


KOPVĒRTĒJUMA TABULA "LATVIJAS 2015.GADA PAVĀRS"

Ina Poliščenko "Restorāns 3" - 260 p.
Dinārs Zvidriņš restorāns "Kaļķu vārti" - 251
Anita Ramata retsorāns "Kid" - 237
Nauris Jakuško restorāns "Bergs" - 236
Juris Latišenoks restorāns "Muusu" - 232
Elvis Maštalīrs restorāns "Elements" - 231
Sandris Frīdvalds retsorāns "Kid" - 230
Edgars Jaunzems retsorāns "Kid" - 228
"Pavāru klubs" izsaka lielu pateicību visiem konkursa sponsoriem un atbalstītājiem, kā arī aicina jau laikus gatavoties jaunos pavārus un pavārzeļļus nākamā gada sacensībām!

Līga Sudare,
"Pavāru klubs"

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts