Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

26.01.2017

Latvijā viesojas viens no pasaulē atzītākajiem bārmeņiem

Uzņēmis apgriezienus  pasaules bārmeņu konkurss World Class, kurā, kā zināms, šogad piedalās arī pašmāju censoņi. Pieteikšanās ir noslēgusies, un pirmie soļi pasaules tendenču apgūšanā jau ir sperti – 25. janvārī Latvijā viesojās viens no pasaulē pieprasītākajiem kokteiļu mākslas dizaineriem Dennis Zoppi.



25. janvārī nozares speciālists, kurš guvis pieredzi dažādos pasaules bāros, bija ieradies Rīgā, lai iedvesmotu, motivētu un izglītotu pašmāju bārmeņus. Konkursa World Class mērķis ir attīstīt kokteiļu un dzērienu kultūru, tāpēc šai virzienā koncentrējas arī pašmāju nozares speciālisti – izglītoties, augt un piedāvāt arvien augstāku kvalitāti.






Dienas pirmajā daļā Bar Department notika Dennis Zoppi vadīta meistarklase, kurā bija iespēja ne tikai klausīties un vērot itāliešu izcelsmes bāra iluzionistu darbībā, bet arī uzdot jautājumus un pašiem iemēģināt roku viņa ekstravagantajos risinājumos.

Uzmanība, ko 2016. gada World Class konkursa finālists velta detaļām, ir kā valdzinājums, kam nav iespējams turēties pretī, bet nebeidzamā dzīvība, kas, šķiet, spēj iedvesmot ikvienu, liek gribēt tiekties uz augstākajiem mērķiem. Meistarklases laikā Dennis piedāvāja netradicionālus dzērienu pasniegšanas veidus, to garšu it kā izceļot no glāzes un ienesot apkārtējā vidē – garšvielas, uzkodas, sausā ledus efekts, sūnas un smaržas, kas dzērienu liek sajust arī caur degunu.

Vakara daļā, kas risinājās restorānā COD, tika likts akcents, ne tikai lai sveiktu un iedrošinātu mūsu bārmeņus, bet arī lai iedvesmotu tiekties uz arvien augstākiem mērķiem, jo Dennis bija gluži kā mākslinieks, kas ar eleganci, pavisam nemanāmi ierauj skatītāju savā kokteiļu maģijas stāstā. 

Kad World Class 2012. gada finālists Dennis darbojās aiz bāra, šķiet, tiek pārkāpti visi fizikas un dabas likumi, pakļaujoties viņa instinktīvajai un nemanāmajai darbībai, kuras rezultātā glāzes paceļas debesīs, šķidrums pārvēršas par garumā stiepjamu vielu un kokteiļi ieņem vēl nebijušas formas, krāsas un garšas. Popkorns, spēļu kārtis un plastmasas glāzes atdzīvojas ar jaunu jēgu un kļūst par bāra virtuoza darba instrumentiem.

Viņa specializācija ir jaunas garšu kombinācijas un prātam neaptverami dzērienu pasniegšanas veidi. Dennis ir ne tikai dzērienu eksperts, viņam ir arī liela pieredze bāru vadīšanā un globālu pasākumu organizēšanā, tādējādi nozarē savu pozīciju nostiprinot gan no mākslas, gan biznesa rakursa.

Aiga Bernsone








  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts