Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

01.06.2016

Latvijā radīta melnā pica

Pašmāju e-picērija “Pica Rīga”, iedvesmojoties no pasaules garšām, radījusi pirmo, melno picu Latvijā. Krāsa, kas daudzus varētu mulsināt, patiesībā ir sēpijas jeb tintes zivs tinte, kas picas pamatnei piešķir kaislīgi melnu krāsu, aromātu un izteiksmīgu garšu. 

Tā ir pica, kas apvieno klasisko beļģu mīdiju garšu ar Itālijas notīm, savukārt gleznainais vizuālais noformējums tapis, iespaidojoties no Rīgā tapušā ģimenes uzņēmuma melnā logo. 

Tā kā sēpijas tintes pigments ir gaismas izturīgs – Renesanses laikā, 18.gs. un agrīnajā 19.gs. –, to izmantoja akvareļos, stikla krāsošanai un tintes pagatavošanai. Mūsdienās to iecienījuši Eiropas labākie pavāri, kas ēdienu mīl pārvērst mākslā. 

“Pavāra vīzija par šo picu radās, iedvesmojoties no uzņēmuma logo melnās krāsas, kā rezultātā tika apvienota klasiskā beļģu mīdiju garša ar saulainajām Itālijas notīm. Zinot, ka beļģi mīdijas mēdz pasniegt ar fritētiem kartupeļiem vai kartupeļu čipsiem, ilgi nebija jādomā, lai picu papildinātu ar brīnišķīgi plānām kartupeļu ripiņām,” stāsta e-picērijas “Pica Rīga” veidotājs Normunds Bērziņš.

Sēpijas melnā tinte plaši tiek izmanto kulinārijā kā dabiska pārtikas krāsviela un garšviela, kas dod izteiktu melno krāsu un unikālu "jūras" sāls garšu. Apvienojumā ar beļģu iecienītajām mīdijām, melnā pica ir unikāls produkts picas cienītājiem Latvijā. 

Katrai valstij ir savas receptes – itāļi mīdijas gatavo kopā ar pastu, spāņi paeljā, jaunzēlandieši tām pievieno īpašu vinegretu. Savukārt latvieši nolēmuši, ka ar e-picērijas jauno, nu jau vienpadsmito picu melnā “Pica Rīga”, mīdijas kļūs par gurmānu iecienītu picas sastāvdaļu.

Jaunā, melnā pica ir stratēģisks lēmums e-picērijas tālākā attīstībā, paplašinot piedāvājumu ne vien ar netradicionālu garšu un veselīgām, no pašmāju produktiem gatavotām picām, bet īpaši uzsverot arī picu vizuālo noformējumu. 

Tas spēlēs būtisku lomu arī e-picērijas plānotajā  restorānā. “Visas picas pieejamas tikai pēc pasūtījuma un ar piegādi. Turklāt, sekojot līdzi uztura tendencēm, picu sortimentu papildina arī bezglutēna čipsu uzkoda. Bet tas vēl nav viss, jo tuvākā nākotnē katrai picai tiks piemeklēts īpaši izvēlēts vīns, ko klienti varēs pasūtīt komplektā, vai drīzumā baudīt uz vietas mūsu restorānā,” stāsta N.Bērziņš.

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts