Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

15.07.2013

Latvieši vasaras ēdiena izvēlē ir konservatīvi.

Tomātu mērce, aukstā zupa, bietes, dresings un sīrups – arī šovasar pieprasītākie „Spilvas” ražojumi

Vasaras mēnešos tiek pārdoti 95% no gada laikā realizētā „Spilvas” konservēto biešu apjoma, bet aukstās zupa „Vasara” šajā gadalaikā tiek izpārdota pat 98% apjomā. Šī gada siltā vasara ļāvusi grilēšanas sezonu uzsākt jau maijā, kas ievērojami palielina tomātu mērču, kečupu un dresingu (salātu mērču) patēriņa apjomus.



„Latvieši vasaras ēdiena un tā piedevu izvēlē ir ļoti konservatīvi; patēriņa ieradumi principiālas izmaiņas pēdējos 10 gados nav piedzīvojuši. 

Gardēži vasarā paliek uzticīgi ierastajam komplektam: tomātu mērce –gaļai; dresings – dārzeņu salātiem; un konservēti dārzeņi – uzkodām. 

Tāpat ar vasarai raksturīgo aukstās zupas pagatavošanu ir saistīts milzīgais pieprasījuma pieaugums pēc konservētām bietēm,” ēšanas ieradumus komentē „Spilvas” mārketinga direktore Dana Erciņa - Užāne.

„Spilvas” Top 5 produktu grupas šovasar (1. jūnijs – 10. jūlijs):

1. Konservētas bietes;
2. Tomātu mērces, kečupi;
3. Sīrupi;
4. Dresingi (salātu mērces);
5. Aukstā zupa „Vasara”.

„Salīdzinoši neliela atšķirība no citu gadu vasarām ir pieaugušais pieprasījums pēc sīrupiem. „Spilvas” sīrupu patēriņš šī gada jūnijā bija par vairāk nekā 30% lielāks nekā gadu iepriekš – 2012. gada jūnijā. Šo izmaiņu skaidrojam ar īpaši silto un labvēlīgo vasaru, kas mūs sāka lutināt jau pirms Jāņiem. Attiecīgi īpaši pieprasīti kļūst sīrupi kokteiļiem,” skaidro „Spilvas” mārketinga direktore.

Savukārt, vasaras turpinājumā – jūlija nogalē un augustā, līdz ar dārzeņu konservēšanas sezonu, sagaidāms garšvielu patēriņa apjoma pieaugums. Tas ikgadēji veido aptuveni divreiz lielāku pieaugumu, salīdzinot ar gada vidējo pārdošanas apjomu.

Aukstās zupas recepte

Andris Zeļenkovs

  

Vēl ziņas

60% iedzīvotāju atzīst – Covid-19 būtiski mainījis iepirkšanās paradumus
Richberry – bērna pārtikas alerģija mudināja radīt jaunu produktu
Vīna gatavošana Kvevros – tradīcija izkopta jau 8000 gadus
Uz Ziemassvētkiem laiž klajā īpašu Rīgas Melno Balzamu ar šokolādes un piparmētru garšu
Eksperti: Latvijā būtu jāveicina bioloģiskās pārtikas ražošana un patēriņš


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts