Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

17.10.2011

Kūku cepšanas čempionātā uzvar Zinta Ozoliņa

Sestdien, 15.oktobrī, pirmo reizi norisinājās Ievas Virtuves organizētais Kūku cepšanas čempionāts, kurā piedalījās 10 kūku cepējas. Vairāk kā 140 dalībnieču lielajā atlasē, par finālistēm tika apstiprinātas - Guna Ķibere no Jeru pagasta, Inga Fišmeistare no Ropažu novada, Ilva Plāne no Rīgas, Ieva Sproģe-Grigorjeva no Rīgas, Kitija Čipāne no Rīgas, Zinta Ozoliņa no Rīgas, Līva Lauva no Rīgas, Anita Ozoliņa no Rīgas, Laima Jokste no Daugavpils un Rūta Bērziņa no Olaines. Jāpiebilst, ka šajā konkursā piedalījās žurnāla Ievas Virtuve lasītājas un ne viena no viņām nav profesionāla konditore.

Kūkas tika gatavotas uz vietas, vienīgi līdzi ņemot mājās iepriekš sagatavotu biskvītu. Kūkas bija dažādas, katra no dalībniecēm bija īpaši padomājusi par kūkas dekorāciju, tā oriģinālajām garšas īpašībām, to papildinot ar īpašu stāstu un prezentāciju.



Viena no viskolorītākajām dalībniecēm bija 72.gadus vecā Rūta Bērziņa no Olaines, kura gatavoja lauku torti ar sviesta krēmu un dzērveņu-ābolu biezeni. Kā stāstīja pati kūkas gatavotāja, tad šī kūka garšojot viņas mazbērniem :)                                 



Dalībnieču kūkas vērtēja kompetenta žūrija- restorāna ''Vincents'' šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, valsts kontroliere Inguna Sudraba, izdevniecības ''Santa'' vadītāja Santa Anča, Gemoss valdes locekle Ieva Treija un žurnāla ''Ievas Virtuve''pārstāve Daina Lapiņa.                                   



Čempionātā uzvarēja Zinta Ozoliņa ar kūku ''Baltā Kūka'', 2.vieta Kitija Čipāne ar kūku ''Brīnums'', 3.vietā Guna Ķibere ar Brūkleņu un ķirbju kūku :) Visas dalībnieces saņēm sponsoru dāvanas un galveno balvu fondu 500 LVL vērtībā nodrošināja kompānija Gemoss.


Avots: Bartending.lv

  

Vēl ziņas

Starptautiskais Ziemassvētku ceļojums - lielākais starptautiskais labdarības pasākums Rīgā
Gruzijas vīns – garša, kas jāiepazīst pakāpeniski
Iedzīvotāji nodevuši pārstrādei vairāk nekā vienu tonnu pannu un katlu
Pasaules slavenākajā pavāru konkursā Bocuse d’Or Eiropa piedalījās Latvijas komanda
Trīs drosmīgie Maskavā: biznesa stundas no restorāniem, kuri atvērās krīzes laikā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts