Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

10.01.2015

KP atļauj Orkla ASA pārņemt NP Foods koncernu

2014. gada 11. decembrī Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut Orkla ASA un AS „Gutta”, SIA „NP Foods”, AS „Staburadze”, UAB „Margiris”, SIA „Detente”, AS „Laima” un to meitas sabiedrību apvienošanos. KP secina, ka darījuma rezultātā ietekmētajos tirgos netiks nodarīts kaitējums konkurencei. 

KP lēmumā secina, ka tirgos, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki, – sulu, sulu dzērienu un nektāru tirgū, šokolādes konditorejas tirgū, cukura konditorejas izstrādājumu tirgū, cepumu, biskvītu un vafeļu tirgū, kā arī galda mērču tirgū un gatavo zupu tirgū – Latvijā un Baltijas teritorijā konkurence netiks būtiski samazināta. 

Darījuma rezultātā minētajos tirgos apvienošanās dalībnieku tirgus daļas pieaugums vērtējams kā neliels, savukārt jaunu konkurentu ienākšanai attiecīgajos preču tirgos būtisku barjeru nav. Vienlaikus mazumtirgotājiem saglabājas iespējas iegādāties arī citu ražotāju produkciju gan Latvijā, gan arī ārpus Latvijas teritorijas. 

Apvienošanās rezultātā Orkla ASA iegūs vienpersonisku izšķirošo ietekmi NP Foods koncernā, tādējādi iegūstot 100% AS „Gutta” akciju, kā arī 100% SIA „NP Foods”, AS „Staburadze”, Lietuvas sabiedrības UAB „Margiris” un SIA „Detente” kapitāla daļu un 24,6% AS „Laima” akciju, kamēr pārējie 75,4% AS „Laima” akciju pieder AS „Staburadze”.

Orkla ASA ir Norvēģijā dibināta un inkorporēta publiska akciju sabiedrība un tā ir Orkla koncerna vadošā sabiedrība. Uzņēmums darbojas Skandināvijā, Austrumeiropā, Āzijā, kā arī ASV. Koncerna galvenie darbības virzieni ir pārtikas preču ražošana, konditorejas un uzkodu ražošana, mājsaimniecības un mājas preču ražošana u.c. 

Latvijā darbojas vairākas Orkla koncerna sabiedrības, ieskaitot SIA „Spilva”, AS „Kalev”, AS „Latfood”, SIA „Latfood Agro”, SIA „Lanordija”, AS „Alvo Park”, SIA „Alvo Park 2”, SIA „Sapa Profili” un SIA „Axellus”.


Paula Vilsone

  

Vēl ziņas

Grilēšanas ballīte - Saldus garšu festivāls
FM un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija paraksta vienošanos
Zelmas piena pankūkās siera vietā produkts no augu taukiem
Holiday Inn viesnīcu plānots atvērt 2022. gadā
Birštonas kūrortpilsēta atjaunojusi kulinārijas karti – arvien pieaug ēdināšanas uzņēmumu tīkls


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts