Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

01.10.2014

KP atļauj LPKS „LATRAPS” un LPPKS „Trikāta KS” iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA „Latvijas Piens”

18. septembrī Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut LPKS „LATRAPS”, LPPKS „Trikāta KS” un SIA „Latvijas Piens” apvienošanos, kas īstenota kā SIA „Latvijas Piens” pamatkapitāla palielināšana. KP lēmumā secina, ka darījuma rezultātā konkurencei kaitējums netiks nodarīts. 

SIA „Latvijas Piens” pieder trim tirgus dalībniekiem – Piensaimnieku kooperatīvajai sabiedrībai „Dzēse”, LPPKS „TRIKĀTA KS” un LPKS „LATRAPS” –, tomēr nevienai no minētajām sabiedrībām līdz šim nebija izšķirošas ietekmes pār SIA „Latvijas Piens”. 2014. gada vasarā tika palielināts SIA „Latvijas Piens” pamatkapitāls, kā rezultātā izmainījās procentuālais kapitāldaļu sadalījums starp dalībniekiem un palielinājās LPKS „LATRAPS” balsstiesības. Tādējādi darījuma rezultātā LPKS „LATRAPS” un LPPKS „Trikāta KS” kopīgi ieguva izšķirošu ietekmi pār SIA „Latvijas Piens”.

Darījuma izpētes laikā KP pievērsa uzmanību trim tirgiem, kuros darbojas iesaistītie uzņēmumi – graudu vairumtirdzniecības tirgum, svaigpiena realizācijas tirgum, kā arī piena pārstrādes un siera ražošanas tirgum. Ņemot vērā, ka katrs apvienošanās dalībnieks darbojas citā tirgū, darījuma rezultātā nenotiks koncentrācija nevienā no konkrētajiem tirgiem, līdz ar to nepastāv bažas, ka varētu tikt negatīvi ietekmēta konkurence.

LPKS „LATRAPS” ir apvienojušies vairāki simti zemnieku saimniecību, no kurām nevienai nav izšķirošas ietekmes sabiedrībā. Savukārt LPPKS „TRIKĀTA KS” ir apvienojušās gandrīz 200 zemnieku saimniecības, no kurām nevienai nav izšķirošas ietekmes sabiedrībā.

Saite uz KP lēmumu: http://kp.gov.lv/files/pdf/Rjgnb5IkbN.pdf


 
 
Paula Vilsone

  

Vēl ziņas

60% iedzīvotāju atzīst – Covid-19 būtiski mainījis iepirkšanās paradumus
Richberry – bērna pārtikas alerģija mudināja radīt jaunu produktu
Vīna gatavošana Kvevros – tradīcija izkopta jau 8000 gadus
Uz Ziemassvētkiem laiž klajā īpašu Rīgas Melno Balzamu ar šokolādes un piparmētru garšu
Eksperti: Latvijā būtu jāveicina bioloģiskās pārtikas ražošana un patēriņš


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts