Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

06.09.2018

Konkursu Latvijas pavārs 2018 un Latvijas pavārzellis 2018 dalībnieki un žūrija gatavi startam

7. septembrī no plkst. 10:00 līdz 14:30 lielākās pārtikas izstādes Baltijā- Rīga Food ietvaros jau 16. reizi notiks konkurss Latvijas pavārs 2018 un Latvijas pavārzellis 2018.

Konkursam pieteikušies dalībnieki no Latvijas un Lietuvas- Valērijs Tolmačovs, restorāna Gastronome pavārs (Latvija); Dinārs Zvidriņš, restorāna Laivu centrs šefpavārs (Latvija); Bernards Anužis, restorāna Onore šefpavārs (Lietuva) un Pāvels Skopa, restorāna Koya šefpavārs (Latvija).

Pavārzeļļu konkursam pieteikušies Nikita Troščenko. restorāns Gastronome (Latvija); Anastasija Verbicka, restorāns Grand Hotel Kempinski (Latvija), Rokas Ragauskas, Restorans 4 (Lietuva) un Maksims Nazarovs, restorāns Koya (Latvija).
Šogad sagaidāmas aizraujošas sacensības, kurās pieredzējuši meistari un jaunie pavārzeļļi varēs demonstrēs savu labāko sniegumu.

Konkursa uzdevumi
10 minūtes pirms konkursa, katra dalībnieku komanda saņems Melno kasti uzkodām.
Tad, tiks dots laiks uzrakstīt recepti, kuru nodod žūrijai. Pēc tam mainīt recepti nedrīkstēs.

Pārējo divu ēdienu uzdevumu, konkursanti zina jau iepriekšs.
Pamatēdienam paredzētas grūbas, mežacūkas fileja un brūklenes. Pēdējās divas sastāvdaļas ir no meža, tāpēc konkursantiem bija iespēja radoši izpausties un rakstīt ne tikai receptes un pievienot fotogrāfijas, bet arī iesniegt video un filozofisku stāstu.

Arī desertu pagatavošanai šogad tika dotas plašākas iespējas izpausties.

Apbalvošana notiks tajā pašā dienā 7. septembrī plkst 18:00.

Šogad apbalvošanai tiks noteikts viens pavārzellis. Žūrija viņu vērtēs nevis pēc pagatavoto ēdienu garšām un vizuālā noformējuma, bet gan pēc tehnikas un sadarbības ar lielo pavāru.
Balvā pavārzellis saņems naudas balvu un koka karoti, kas ir kā simbols pārējai no koka uz zeltu. No vienkāršā uz klasiku un eleganci.
Labākais pavārs balvā saņems naudas balvu un  tradicionāli ceļojošo Reaton Zelta Pavārnīcu.
Konkursantus vērtēs starptautiska žūrija, kuras sastāvā būs pieredzējuši eksperti- žūrijas priekšsēdētājs Jarmo Huuhtanen (Somija), Jari Karlsson (Zviedrija), Priit Toomits (Igaunija), Jaroslav Orsevski (Lietuva) Maija Kaire (Latvija).

Konkursa atbalstītāji: Reaton, BT1, Electolux, Prolux, Kiilto Clean, Restorāna servisa skola/Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Gemoss, Farm Frites, Promo cash and carry, Augļu serviss, Bitfood, Cido, Jokado, Food Union, Spirits and wine, Vēl vairāk saules, Grand Poet hotel, Live Riga, Entresol, Līcīši, Vaidavas keramika, Kalve café. 

Horeca

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts