Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

26.08.2023

Konkurss The Baltic Taste Award notiks 7.septembrī


7. septembrī Baltijas lielākajā pārtikas industrijas izstādē Riga Food 2023 Ķīpsalā pirmo reizi Baltijā notiks prestižs pārtikas kvalitātes konkurss The Baltic Taste Award, kur Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu uzņēmumi saviem produktiem varēs iegūt objektīvu vērtējumu un veicināt to atpazīstamību, savukārt patērētāji – uzzināt, kuri no tiem ir labākie un gardākie.

Konkursa mērķis ir noskaidrot kvalitatīvākos pārtikas produktus, izcelt labākos starptautiskā mērogā, veicināt ražotāju un viņu produktu atpazīstamību, publicitāti un noietu, kā arī paaugstināt ražoto produktu kvalitāti.

“Konkurss Baltic Taste Awards sniegs iespēju gan lieliem un vidējiem Baltijas valstu pārtikas produktu ražotājiem, gan zemnieku saimniecībām un mājražotājiem nodot savus produktus profesionāļu aklajai degustācijai un saņemt ne tikai objektīvu viedokli un vērtējumu, bet arī komentārus un ieteikumus produkta uzlabošanai. Profesionālās žūrijas sastāvā būs Eiropas vadošie šefpavāri, bārmeņi, someljē un arī pārtikas tehnologi,” – norāda Pavāru kluba biedre, pavāru konkursu rīkotāja Svetlana Riškova. Viņa uzsver, ka šis konkurss veicinās Baltijas valstu pārtikas produktu atpazīstamību, kvalitātes uzlabošanu, kā arī ekspertu saikni starp ēdināšanas uzņēmumu profesionāļiem un produktu ražotājiem.

“Esam gandarīti, ka tieši mēs un tieši izstādē Riga Food organizējam Baltijā pirmo tik augsta līmeņa kvalitātes konkursu. Līdz šim esam koncentrējušies uz konkursiem nacionālā mērogā, bet nu ir pienācis laiks mūsu ražotāju izcilos produktus parādīt arī Eiropā atzītiem ekspertiem. Visaugstāk novērtētākie produkti iegūs arī plašu publicitāti,” stāsta konkursa The Baltic Taste Award vadītāja Aiga Kupre.

The Baltic Taste Award iegūtās medaļas liecinās par augstu kvalitāti, kas ēdināšanas uzņēmumiem, uzticoties profesionāļu viedokļiem, ļaus ieviest savās ēdienkartēs kvalitatīvus un izcilus produktus. Konkurss veicinās kvalitatīvāko izejvielu piedāvājumu ēdināšanas uzņēmumiem. Savukārt ikvienam patērētājam marķētie produkti dos iespēju vieglāk orientēties plašajā piedāvājumā un izvēlēties izcilākos savai ikdienai un svinībām.

Konkursam varēs iesniegt produktus, kuru vērtēšana notiks šādās kategorijās:

 maize un miltu izstrādājumi, 
 piens un piena produkti, 
 gaļa un gaļas produkti, 
 zivis un zivju produkti, 
 medus,
 ogu, augļu un dārzeņu produkti, tostarp, saldumi, šokolāde un rieksti; 
 bezalkoholiskie dzērieni (t.sk. ūdens, sulas, kafija, tēja); 
 raudzēti dzērieni (alus, vīns, stiprinātie vīni, sidrs);
 stiprie alkoholiskie dzērieni, 
 vegānie produkti.

Starptautiska un profesionāla žūrija

Baltijas valstu uzņēmumu iesniegtos produktus izvērtēs starptautiska žūrija – gan šefpavāri, gan dzērienu speciālisti, gan pārtikas tehnologi ar lielu pieredzi konkursu vērtēšanā. Produktus katrā kategorijā vērtēs pieci žūrijas locekļi.

Šobrīd savu dalību žūrijas sastāvā ir apstiprinājuši:

Lauris Aleksejevs (Latvija), restorāna “Dia 36.line” šefpavārs, Latvijas garšu pazinējs;
Ēriks Dreibants (Latvija), “Pavāru māja Līgatnē” saimnieks, šefpavārs;
Dmitrijs Demjanovs (Dmitry Demjanov) (Igaunija), šefpavārs, Igaunijas “Bocus d’Or” akadēmijas prezidents;
Taigo Lepiks (Igaunija), Igaunijas prezidenta šefpavārs;
Rūdolfs Visnapū (Rudolf Visnapuu) (Igaunija), Igaunijas Pavāru asociācijas prezidents;
Deivīds Praspalausks (Deivydas Praspalauskas) (Lietuva), restorāna “Amandus” dibinātājs un godalgotais šefpavārs – profesionāls kulinārijas mākslinieks;
Justīns Kapkovičs (Justinas Kapkovičius) (Lietuva), Lietuvas ilgtspējas akadēmijas vēstnesis;
Frīdgeirs Inge Eiriksons (Fri?geir Ingi Eir?ksson) (Islande), restorāna “Eiriksson Brasserie” īpašnieks, “Bocuse d’Or” Islandes prezidents;
Arturs Kazarickis (Artur Kazaritski) (Dānija), “Michelin” restorāna “Geranium” Dānijā šefpavārs;
Pīters Pihels (Peeter Pihel) (Igaunija), restorāna “Fotografiska” šefpavārs, līdzīpašnieks;
Alens Hosterts, (Alain Hostert)(Luksemburga), "Worldchefs" Centrāleiropas reģiona direktors, "Villeoy & Noch - Culinary World Cup" organizators, “Vatel Club Luxembourg” viceprezidents, Luksemburgas Pavāru skolas pasniedzējs;
Artūrs Taškāns (Latvija), restorāna “Akustika” šefpavārs.

Žūrijas locekļi aiz slēgtām durvīm veiks aklo degustāciju, vērtējot produktus pēc dažādiem kritērijiem un sniedzot īsu rakstisku komentāru par produkta izraisītajām garšu sajūtām, nepieciešamajiem uzlabojumiem un pielietojumu. Žūrijas viedoklis turpmāk lieliski noderēs produkta pilnveidošanai un uzlabošanai.

Pirms konkursa un konkursa laikā žūrijas locekļiem nebūs pieejama informācija ne par produktu, ne ražotāju un netiks rādīts arī produkta iepakojums, kas izslēdz lobēšanas iespēju un garantēs objektivitāti. Savukārt uzreiz pēc vērtēšanas visus konkursam iesniegtos produktus varēs apskatīt atsevišķā ekspozīcijā izstādē Riga Food 2023.

Uzvarētāju paziņošana, publicitāte produktiem
Pārtikas kvalitātes konkursa uzvarētāju paziņošana notiks 2023. gada 9. septembrī izstādes Riga Food 2023 viesistabā. Labākie saņems kvalitātes konkursa The Baltic Taste Award zelta, sudraba un bronzas medaļas, kuru dizainu mārketinga nolūkos varēs lietot uz produkta iepakojuma, lai parādītu produkta augsto kvalitāti. Lai veicinātu konkursa uzvarētāju atpazīstamību un publicitāti starptautiskā mērogā, pēc konkursa tiks organizēta mārketinga kampaņa interneta resursos visās trīs Baltijas valstīs. Turklāt visaugstāk novērtētie produkti tiks eksponēti arī mediju pasākumā, kurā žurnālisti, influenceri, pavāri, ražotāji varēs ar tiem iepazīties un nodegustēt. Pasākums sniegs papildu publicitāti un atpazīstamību!


Konkursu organizē Pavāru klubs, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, Agroresursu un ekonomikas institūts sadarbībā ar Zemkopības ministriju.

  

Vēl ziņas

Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem
Ir nācis klajā pirmais MICHELIN ceļvedis Latvijā
Ēdienu inovācijas un hibrīdēdieni ilgtspējīgai pārtikas nozarei


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts