Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

20.11.2019

Konkurss par labākā jaunā maiznieka titulu

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija (LPUF) sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību (LMB), Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu (RTRIT) un ar AS Rīgas dzirnavnieks atbalstu ceturtdien, 21. novembrī rīkos profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursu Jaunais Maiznieks 2019.

Konkurss tiek rīkots, lai veicinātu audzēkņu profesionālās iemaņas un radošo domāšanu inovāciju virzienā – attīstot un izveidojot inovatīvu pārtikas produktu: veselīgu maizi mūsdienīgam patērētājam; stimulēt skolotāju profesionālo jaunradi un paplašināt sadarbību starp pārtikas rūpniecības uzņēmumiem un profesionālās izglītības iestādēm.

Konkursā piedalīsies profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi vecumā no 17 līdz 23 gadiem no visas Latvijas. Konkursa uzvarētājs saņems titulu Jaunais Maiznieks 2019 un naudas balvu, kā arī uzņēmumu speciālās balvas.


Konkursa dalībniekiem vajadzēs pagatavot un izcept jauktu miltu maizi ar devīzi Veselīga maize mūsdienīgam patērētājam, pēc savas iepriekš izstrādātas receptūras, pievēršot uzmanību veselīguma pamatprincipiem, kā arī būs jāprezentē mājas darbs Maizes nozīme manā ikdienā un svētkos.

Konkursa uzdevuma izpildē jāizmanto tikai dabiskas izcelsmes izejvielas, aizliegts izmantot jebkādas mākslīgās pārtikas piedevas – mākslīgās krāsvielas, aromatizētājus, garšas pastiprinātājus, stabilizatorus, konservantus u.c.

Vēlams izmantot tikai Latvijā audzētus un ražotus produktus. Darba uzdevuma izpildes laiks 240 minūtes.

Konkurss tiek organizēts projekta “Pārtikas produktu kvalitātes klasteris” ietvaros. To īsteno Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija, bet līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Konkursa organizētāja un LMB izpilddirektore Gunta Duka stāsta: “Konkursi palīdz saglabāt un attīstīt maiznieka amatu Latvijā, radīt jaunas receptes, kā arī celt jauniešu kvalifikāciju un veicināt profesijas un skolu atpazīstamību Latvijā. Rīkojot konkursus un arī publiski runājot par maizes vērtību, mums kā biedrībai, ir ļoti svarīgi raisīt jauniešos interesi par šo seno amatu, uzrunāt profesionālo skolu audzēkņus, konkursos kopā sadarbojoties ar maiznieka amata meistariem un zeļļiem. Maize ir ikdienas, veselīga un spēcinoša dzīves veida pamats”.

VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums ir viena no lielākajām profesionālās izglītības iestādēm Latvijā, kas sagatavo Latvijā un Eiropā atzītus profesionāļus tūrisma, viesmīlības un ēdināšanas jomās. Katru gadu tehnikums uzņem vairākus simtus audzēkņu, kas nākotnē vēlās kļūt par profesionāliem maizniekiem viesmīļiem, bārmeņiem, šef-pavāriem un citiem speciālistiem.

  

Vēl ziņas

Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem
Ir nācis klajā pirmais MICHELIN ceļvedis Latvijā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts