Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

20.10.2011

Konkursam Latvijas garša atsūtītas 100 latviešu ēdienu receptes

Noslēdzies biedrības Slow Food Rīga, airBaltic un laikraksta Diena organizētais latviešu ēdienu recepšu konkurss Latvijas garša, kurā iesūtītas 100 latviešu ēdienu receptes.

Konkurss tika izsludināts, lai apzinātu Latvijas kulinārās kultūras mantojumu un lai mēs paši zinātu, citiem varētu pastāstīt un nākamajām paaudzēm saglabāt informāciju par latviešu virtuvi un ēdienu, kas raksturo Latvijas garšu dažādos laikmetos.

Šogad latviešu ēdienu receptes tika apzinātas trīs kategorijās – uzkoda, pamatēdiens un saldais ēdiens. Konkursam savas ēdienu receptes varēja iesūtīt no 18.septembra līdz 18.oktobrim, aizpildot speciāli izveidotu formu www.diena.lv/latvijas-garsa vai atsūtot to pa pastu.

Konkursā ir iesūtītas 33 uzkodu, 41 pamatēdiena un 28 saldo ēdienu receptes. Daudzas ēdienu receptes ir papildinātas arī ar stāstu par tās izcelsmi, kurā novadā un no kā tā mantotas, bet ir arī pašu radītas receptes no vietējiem produktiem.

Ēdienu recepšu vērtēšanu sāks žūrija -Mārtiņš Rītiņš no biedrības Slow Food Rīga, Airo Catering Services direktors Andris Baļickis, airBaltic pārstāve Agita Krastiņa un Diena.lv galvenā redaktore Zita Lazdāne Laķe. Žūrija vērtēs ēdiena atbilstību sezonai un vai tas tapis no vietējiem produktiem. Tāpat žūrija novērtēs katra ēdiena atbilstību „Latvijas garšas” titulam un piemērotību pasniegšanai lidojuma laikā.

Novembra sākumā notiks konkursa Latvijas garša rezultātu un airBaltic jaunās ēdienkartes prezentēšana un uzvarētāju apbalvošana. No 10. līdz 20.novembrim labākos konkursa Latvijas garša ēdienus varēs iepazīt Biznesa klases pasažieri airBaltic lidojumos uz Latviju. Ekonomiskās klases pasažieriem ir sagādāts pārsteigums - pirms lidojuma pasūtot latviešu ēdienu internetā vai airBaltic biļešu kasēs – viņi saņems dāvanā Laimas jaunās šokolādes konfektes ar Rīgas Melno upeņu balzamu.

Visas konkursa Latvijas garša ēdienu receptes ir apskatāmas www.diena.lv/latvijas-garsa. Nākamgad plānots turpināt meklēt dažādu laikmetu latviešu ēdienu receptes un pētīt ēdienu tapšanas vēsturi, bet Latvijas simtās jubilejas gadā savākto informāciju apkopot grāmatā un filmā.

Biedrība Slow Food Rīga

  

Vēl ziņas

Konkursā Bocuse d ' Or Tallinā sacentīsies 20 komandas
Rīgā notiks izcilā džeza pianista Daniila Krāmera jubilejas koncerts
No 1. aprīļa pārtikas ražotājiem jānorāda pārtikas produkta galvenās sastāvdaļas izcelsmes valsts vai izcelsmes vieta
Jūrmalā plānots būvēt jaunu pieczvaigžņu viesnīcu
No 28.maija notiks Bocus d’or 2020 Eiropas fināls Tallinā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts