Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

20.10.2011

Konkursam Latvijas garša atsūtītas 100 latviešu ēdienu receptes

Noslēdzies biedrības Slow Food Rīga, airBaltic un laikraksta Diena organizētais latviešu ēdienu recepšu konkurss Latvijas garša, kurā iesūtītas 100 latviešu ēdienu receptes.

Konkurss tika izsludināts, lai apzinātu Latvijas kulinārās kultūras mantojumu un lai mēs paši zinātu, citiem varētu pastāstīt un nākamajām paaudzēm saglabāt informāciju par latviešu virtuvi un ēdienu, kas raksturo Latvijas garšu dažādos laikmetos.

Šogad latviešu ēdienu receptes tika apzinātas trīs kategorijās – uzkoda, pamatēdiens un saldais ēdiens. Konkursam savas ēdienu receptes varēja iesūtīt no 18.septembra līdz 18.oktobrim, aizpildot speciāli izveidotu formu www.diena.lv/latvijas-garsa vai atsūtot to pa pastu.

Konkursā ir iesūtītas 33 uzkodu, 41 pamatēdiena un 28 saldo ēdienu receptes. Daudzas ēdienu receptes ir papildinātas arī ar stāstu par tās izcelsmi, kurā novadā un no kā tā mantotas, bet ir arī pašu radītas receptes no vietējiem produktiem.

Ēdienu recepšu vērtēšanu sāks žūrija -Mārtiņš Rītiņš no biedrības Slow Food Rīga, Airo Catering Services direktors Andris Baļickis, airBaltic pārstāve Agita Krastiņa un Diena.lv galvenā redaktore Zita Lazdāne Laķe. Žūrija vērtēs ēdiena atbilstību sezonai un vai tas tapis no vietējiem produktiem. Tāpat žūrija novērtēs katra ēdiena atbilstību „Latvijas garšas” titulam un piemērotību pasniegšanai lidojuma laikā.

Novembra sākumā notiks konkursa Latvijas garša rezultātu un airBaltic jaunās ēdienkartes prezentēšana un uzvarētāju apbalvošana. No 10. līdz 20.novembrim labākos konkursa Latvijas garša ēdienus varēs iepazīt Biznesa klases pasažieri airBaltic lidojumos uz Latviju. Ekonomiskās klases pasažieriem ir sagādāts pārsteigums - pirms lidojuma pasūtot latviešu ēdienu internetā vai airBaltic biļešu kasēs – viņi saņems dāvanā Laimas jaunās šokolādes konfektes ar Rīgas Melno upeņu balzamu.

Visas konkursa Latvijas garša ēdienu receptes ir apskatāmas www.diena.lv/latvijas-garsa. Nākamgad plānots turpināt meklēt dažādu laikmetu latviešu ēdienu receptes un pētīt ēdienu tapšanas vēsturi, bet Latvijas simtās jubilejas gadā savākto informāciju apkopot grāmatā un filmā.

Biedrība Slow Food Rīga

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts