Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

22.01.2019

Konkursa SkillsLatvia 2019 pusfinālā startēja labākie topošie viesmīļi un pavāri

Prasmju konkursos Restorānu serviss un Ēdienu gatavošana noskaidroti tie dalībnieki, kuri jau maijā cīnīsies par godalgām nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia 2019. 

Ēdienu gatavošanā sacentās jaunie pavāri no 18 profesionālās izglītības iestādēm, bet iespēju piedalīties finālā ieguva tikai 6. Labāko rezultātu uzrādīja Baiba Brasle no Ventspils tehnikuma. 




Savukārt prasmju konkursā Restorānu serviss 10 skolu konkurencē augstāko punktu skaitu ieguva Marta Kušķe no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, kura kopā ar vēl 5 topošajiem viesmīļiem sacentīsies SkillsLatvia 2019 finālā.




Abi prasmju konkursu pusfināli Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā norisinājās 2 dienas.

Uzdevumus vērtēja nozaru eksperti Māris Jansons, Edgars Balodis, Līga Bušmane, Inese Vīcupa, Pēteris Repečko un Mārtiņš Kukojs. Patīkamu pārsteigumu žūrijai sagādāja topošo pavāru gatavotie deserti, kas izcēlās gan ar izskatu, gan  daudzveidību un garšu. Noslēgumā katrs dalībnieks saņēma individuālas profesionāļu uzslavas un ieteikumus, kā uzlabot un pilnveidot savu sniegumu.

Konkurss notiek projekta Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs ietvaros, ko finansē Eiropas 

Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts.


Galerija

  

Vēl ziņas

10 superprodukti
Trīs dārgākie ēdieni pasaulē
6. septembrī svinīgā ceremonijā tika sumināti pavāru konkursu uzvarētāji
7. septembris- Riga Food 2019 noslēdzošā diena
Riga Food trešā diena -Baltic Student Chef Zero Waste Challenge, Baltic Culinary Heritage


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts