Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

22.01.2019

Konkursa SkillsLatvia 2019 pusfinālā startēja labākie topošie viesmīļi un pavāri

Prasmju konkursos Restorānu serviss un Ēdienu gatavošana noskaidroti tie dalībnieki, kuri jau maijā cīnīsies par godalgām nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia 2019. 

Ēdienu gatavošanā sacentās jaunie pavāri no 18 profesionālās izglītības iestādēm, bet iespēju piedalīties finālā ieguva tikai 6. Labāko rezultātu uzrādīja Baiba Brasle no Ventspils tehnikuma. 




Savukārt prasmju konkursā Restorānu serviss 10 skolu konkurencē augstāko punktu skaitu ieguva Marta Kušķe no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, kura kopā ar vēl 5 topošajiem viesmīļiem sacentīsies SkillsLatvia 2019 finālā.




Abi prasmju konkursu pusfināli Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā norisinājās 2 dienas.

Uzdevumus vērtēja nozaru eksperti Māris Jansons, Edgars Balodis, Līga Bušmane, Inese Vīcupa, Pēteris Repečko un Mārtiņš Kukojs. Patīkamu pārsteigumu žūrijai sagādāja topošo pavāru gatavotie deserti, kas izcēlās gan ar izskatu, gan  daudzveidību un garšu. Noslēgumā katrs dalībnieks saņēma individuālas profesionāļu uzslavas un ieteikumus, kā uzlabot un pilnveidot savu sniegumu.

Konkurss notiek projekta Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs ietvaros, ko finansē Eiropas 

Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts.


Galerija

  

Vēl ziņas

Valmiermuižas alus pārdošana deviņos mēnešus kritusies par 1%
Starptautiskais Ziemassvētku ceļojums - lielākais starptautiskais labdarības pasākums Rīgā
Gruzijas vīns – garša, kas jāiepazīst pakāpeniski
Iedzīvotāji nodevuši pārstrādei vairāk nekā vienu tonnu pannu un katlu
Pasaules slavenākajā pavāru konkursā Bocuse d’Or Eiropa piedalījās Latvijas komanda


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts