Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri Tallinn FoodFair

Ziņas

17.02.2016

Konkurences padomes devums sabiedrībai pēdējo gadu griezumā

Šodien, 17.februārī, Konkurences padome prezentēja savas 2015.gada darbības rezultātus, kā arī pirmo reizi iestādes darbības laikā aprēķinājusi godīgas konkurences veicināšanas ceļā novērstā un nepieļautā kaitējuma finansiālo ietekmi Latvijas sabiedrībai. 

Sabiedrības ieguvumu aprēķināšanai KP īpaši Latvijas apstākļiem pielāgoja starptautiski atzītu metodoloģiju, kuru izstrādājusi OECD, kā arī izmanto Lielbritānijas, ASV u.c.  pasaulē profesionāli augsti vērtētas konkurences uzraudzības iestādes. Aprēķina pamatā ir pieņēmums, ka jebkuri iespējamie zaudējumi, kas patērētājiem netiek nodarīti, jo konkurences iestāde nepieļauj vai novērš konkrētus pārkāpumus, ir sabiedrības ieguvums. 

Kopējais ieguvums triju gadu laikā ir bijis 51 000 000 eiro, un šī summa ietver tiešo ieguvumu, atskaitot kompāniju samaksātos naudas sodus, kopējā apmērā 8 miljoni eiro, kas nonāk valsts budžetā. Latvijas konkurences uzraudzība ir ierindota starp 36 pasaulē labākajām no 140 institūcijām visā pasaulē.

Neskatoties uz panākumiem, Konkurences padomes darbs diendienā rit pilnā sparā, strādājot pie jauniem izmeklējumiem par iespējamiem pārkāpumiem. Pārsvarā tie ir aizliegtas vienošanās, karteļi un dominējošā stāvokļa izmantošana. Liela uzmanība tiek pievērsta publiskajiem iepirkumiem, kuros mēdz atklāties iepriekšējas norunas.

Latvijas valsts konkurētspēja pasaulē ir atkarīga no mūsu spējas būt atvērtai, starptautiski orientētai un biznesam draudzīgai ekonomikai, kuras pamatā ir godīga konkurence.


HoReCa.lv

  

Vēl ziņas

Vai produkta iepakojuma dizainam ir nozīme
Izdota grāmata Tūrisma uzņēmuma vadīšana kultūras atšķirību kontekstā
Latvijai raksturīgiem svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem tiks samazināts PVN
Tallinn FoodFair ir nr. 1 pārtikas nozares izstāde Igaunijā. Norisināsies jau pavisam drīz!
Vairāki restorāni Rīgā un Jūrmalā paziņojuši par atteikšanos no sprostos dētu olu izmantošanu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts