Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

06.08.2012

Kokteiļu cienītāji Latvijā dod priekšroku īstam kubiešu Havana Mojito

Trešajos Kokteiļu svētkos, kas piektdien un sestdien norisinājās Rīgā, Konventa sētā, vairāk nekā 25 dažādu kokteiļu konkurencē vislielākās apmeklētāju simpātijas balsojumā izpelnījās īstais Kubas Havana Mojito.

Par šo atzinību īpaši gandarīti ir Havana Club ruma pārstāvji – uzņēmums Pernod Ricard Latvia, kuru stendā tika gatavots īstais Mojito. Uzņēmuma mārketinga vadītāja Kristīne Mālniece uzsver: „Esmu priecīga, ka cilvēki, neskatoties uz nedaudz atšķirīgu dzērienu patēriņa kultūru, kas vēsturiski veidojusies šajā reģionā, arvien biežāk novērtē gan visā pasaulē jau izsenis zināmu, gan arī jaunu, oriģinālu kokteiļu garšas. Liels prieks, ka atzinību Kokteiļu svētkos guvis tieši atspirdzinošais un svaigais Kubā dzimušais Havana Club Mojito.” 

Slavenā kokteiļa uzvaras noslēpums ir tā sastāvdaļās un pagatavošanas vienkāršībā: īsts Havana Club Kubas rums, baltais cukurs, kas kokteili padara gaisīgāku, lieli, nesasmalcināti ledus gabali, kas ļauj kokteilim ilgāk saglabāties atdzesētam, un gāzēts ūdens. 

“Mojito ir viens no vasaras populārākajiem kokteiļiem, kurš, neskatoties uz savu niansēto garšas buķeti, ir viegli pagatavojams mājas apstākļos. Īsts Kubas rums, piparmētru lapas, laims, cukurs un gāzēts ūdens ar ledu ir tas, kā dēļ Hemingvejs iemīlējās Kubā! Man ir prieks, ka Latvijā spēj novērtēt īstu Kubas rumu, kura garša ir nemainīga kopš pirmās tā ražošanas dienas,” Havana Club uzvaru kokteiļu svētkos komentē pieredzējušais bārmenis Andris Reizenbergs.

Kokteiļu svētkus aizvadītajā nedēļas nogalē jau trešo gadu pēc kārtas rīkoja Latvijas Bārmeņu federācija ar mērķi popularizēt bezalkoholisko un alkoholisko kokteiļu kultūru Latvijā. Pasākuma laikā bārmeņi iepazīstināja apmeklētājus ar kokteiļu receptēm 11 dažādos stendos, lai dzērienus varētu ne tikai baudīt bāros, bet arī pagatavot mājās, viesībās un citos pasākumos, izvēloties kvalitatīvākos alkoholiskos un bezalkoholiskos dzērienus. 

Īstā kubiešu Mojito pagatavošanas recepte 

Glāzē ieber divas tējkarotes cukura, izspiež ½ laima sulas, pievieno divas piparmētru lapas, pielej 80 ml gāzēta ūdens, kārtīgi sastampā, pievieno 40 ml Havana Club 3 Años ruma, četrus ledus gabaliņus un kārtīgi samaisa. 

Par Havana Club 3 Años
Kokteiļu svētku apmeklētāju visaugstāk vērtētā dzēriena pagatavošanā izmantotais rums Havana Club 3 Años ir prestižākais no visiem gaišajiem rumiem, kas dod nepārspējamu garšas niansi jebkuram kokteilim. Havana Club 3 Años ir izturēts un aromātisks dzēriens ar īpaši vieglu cukurniedru destilātu, ko izmanto jaunu rumu iegūšanā. Šiem rumiem ļauj „atpūsties” baltās ozolkoka mucās, un pēc tam ruma meistari Maestro Ronero no tiem izvēlas labākos, kurus nogatavina trīs gadus, filtrē un pilda pudelēs. Havana Club 3 Años ir intensīvs aromāts ar vaniļas, karamelizētu bumbieru un banānu akcentiem un nelielu dūmakainu ozola niansi. 





Laura Zatlere

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts