Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri Tallinn FoodFair

Ziņas

22.01.2016

Kļuvis zināms labākais „flair” bārmenis

Sīvā cīņā, pasaules labāko „flair” bārmeņu konkurencē, čempionāta „OlyBet Flairmania 2016” starptautiskā žūrija par uzvarētāju atzinusi Luca Valentin no Rumānijas, aiz sevis, otrajā un trešajā vietā, atstājot tādus pasaules līmeņa profesionāļus kā Aleksandrs Štifanovs no Krievijas un Bruno Vanzan no Itālijas. 

Pagājušā gada „OlyBet Flairmania” uzvarētājs, pašmāju jaunais talants Deniss Trifanovs šogad ierindojās godpilnajā piektajā vietā. Savukārt „Flairmania Supergirl 2016” titulu ieguva Mirka Gregova no Slovākijas. 

Kopumā šogad piedalījās 57 dalībnieki no 19 valstīm, rādot „flair” disciplīnas priekšnesumus. „Flair“ apzīmējumam latviešu valodā tieša tulkojuma nav, bet plašākai publikai tas ir vairāk pazīstams, kā bārmeņu mākslas šovs, kokteiļu pagatavošanas procesā izpildot akrobātiskus paraugdemonstrējumus, žonglēšanu ar pudelēm, glāzēm un citām procesa sastāvdaļām. 

Kā atzīst paši meistari, tad šis nav tikai vienkāršs dzēriena pasniegšanas veids, tas ir atraktīvs komunikācijas veids, kas apvieno ne tikai māksliniecisko un sportisko bārmeņa sagatavotību, bet arī precizitāti, plastiskumu un pašdisciplīnu, kas vajadzīga šādiem priekšnesumiem nepieciešamo iemaņu nostiprināšanai. 

„OlyBet Flairmania 2016” čempionāta atbalstītāja, „Olympic Casino Latvia” (OCL) Mārketinga un Servisa attīstības vadītājs, Andrejs Jerkins pauž gandarījumu, ka tik augsta līmeņa sacensības nu jau sesto gadu izdevies realizēt tieši Rīgā. „Prieks, ka tik daudzu lielvalstu vidū, esam ieviesuši šo tradīciju un turpinām pulcēt labākos, tādējādi nesot Latvijas vārdu pasaulē. Vērojot sacensības, redzam, ka dalībnieku līmenis ir attīstījies, noteikti būs interesanti salīdzināt bārmeņu sniegumu nākamgad,” savus novērojumus pauž A.Jerkins. 

Raitis Akerblūms, „Latvijas Bārmeņu Federācijas” prezidents pauž uzskatu, ka šī gada „OlyBet Flairmania” čempionāts viennozīmīgi ir profesionāli visaugstāk attīstījies, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. „Bārmeņi ir daudz strādājuši pie sava snieguma un procesā ir redzams, ka vairāk tiek izmantoti dažādi trauki, tāpat ir vērojams, ka dalībnieki ir daudz domājuši pie dzērienu pasniegšanas veida un dekorēšanas,” vērtē R.Akerblūms. 

Šī gada sacensībām dalību bija pieteikušas dažāda mēroga „flair” zvaigznes, kas sevi pierādījušas vairākos prestižos bārmeņu konkursos. Šis gads ir īpašs ar to, ka maksimālo dalībnieku skaits konkursā pieteicās astoņu minūšu laikā pēc nolikuma publicēšanas, kas savā ziņā ir rekords, jo šāda aktivitāte citos konkursos nav bijusi. Šogad konkursā piedalījās arī dalībnieki no tādām tālākām valstīm kā Argentīna un Japāna. Plaši tika pārstāvētas arī kaimiņvalstis Krievija, Baltkrievija, Lietuva un Igaunija. 

Vērtējot čempionāta popularitāti, „Olympic Casino Latvia” pārstāvji novēroja, ka sacensību tiešraidei internetā bija pieslēgušies skatītāji no vairāk nekā 80 valstīm. Redzam, ka katru gadu šis pasākums kļūst arvien populārāks un piesaista ne tikai rekordlielu dalībnieku, bet arī līdzjutēju skaitu klātienē un tiešsaistē. 

Sacensību balvu fonds ir 6100 EUR. Par tā taisnīgu sadalīšanu rūpējās starptautiski atzītu tiesnešu žūrija - Joe du Toit no Lielbritānijas, Timppa Nyyssonen no Somijas un Sergiy Sidorenko no Ukrainas. 

 „OlyBet Flairmania 2016” ģenerālsponsors ir „Olympic Casino Latvia“, informatīvais atbalstītājs www.bartending.lv. Sacensības tiek organizētas kopā ar „Latvijas Bārmeņu Federāciju“ un vienlaicīgi šīs sacensības ir oficiālais posms World Flair Association rīkotajām Grand Slam reitinga sacensībām starp pasaules labākajiem „flair“ bārmeņiem. 

Aija Klefelde

  

Vēl ziņas

Vai produkta iepakojuma dizainam ir nozīme
Izdota grāmata Tūrisma uzņēmuma vadīšana kultūras atšķirību kontekstā
Latvijai raksturīgiem svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem tiks samazināts PVN
Tallinn FoodFair ir nr. 1 pārtikas nozares izstāde Igaunijā. Norisināsies jau pavisam drīz!
Vairāki restorāni Rīgā un Jūrmalā paziņojuši par atteikšanos no sprostos dētu olu izmantošanu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts