Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

10.10.2016

"Ķirbis jūsu veselībai 2016"

Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu klubu „Tomāts” no 12. līdz 16. oktobrim organizē izstādi „Ķirbis jūsu veselībai 2016”.

Ķirbju dzimta ir ļoti interesanta un daudzveidīga. Tās augu augļi aptver plašu garšu spektru – no sīviem pipargurķīšiem līdz pat saldiem un sulīgiem arbūziem un melonēm. Arī pašas dzimtas vārda nesējs un mūsu izstādes galvenais varonis – ķirbis – sagādā ne mazums pārsteigumu svara, formas, krāsas, sabalansētās uzturvērtības un lielā vitamīnu daudzuma dēļ.  

Izstādes laikā audzētāji interesentiem sniegs konsultācijas par ķirbju audzēšanu, to pielietošanu kulinārijā, vīna darināšanā un veselības uzlabošanā. Varēs uzzināt, kā pielietot ķirbju mizas, eļļu un sēklas, kurus ķirbjus labāk izmantot sulas iegūšanai, no kurām šķirnēm gatavot sukādes, cept karbonādes, tortes un vārīt biezeņus. Būs iespēja degustēt, kā arī iegādāties ķirbjus un to sēklas.  

Izstādē piedalīsies kluba „Tomāts” biedri no vairākiem Latvijas novadiem – Inta Lielbārde, kas apmeklētājus šogad priecēs ar 70 ķirbju šķirnēm, Sarma Žarčinska, kas audzē ķirbjus jau no piecu gadu vecuma, Valentīna Cuznetova, Darja Jurevič, Natālija Zeltiņa, Jānis Andersons, Austra Zaļuma, Jānis Haļzovs un dārzniecība „Neslinko”.

Izstādes laikā aicinām visus interesentus apmeklēt izglītojošas lekcijas, kurās ar savu pieredzi dalīsies zinošie Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu kluba „Tomāts” biedri. Lekcijas norisināsies muzeja 6. stāva konferenču zālē: 

 trešdien, 12. oktobrī, plkst. 13.00 „Ķirbju un ķirbjaugu audzēšana”, stāstīs Irina Hruškaja (krievu valodā);
 ceturtdien, 13. oktobrī, plkst. 13.00 „Viss par papriku, asajiem pipariem, baklažāniem”, stāstīs Maija Čerjaka (latviešu valodā);
 piektdien, 14. oktobrī, plkst. 13.00 „Kā pareizi galotņot paprikas un baklažānu stādus, kā pareizi mēslot, cīņa ar slimībām”, stāstīs Ludmila Kodzasova (krievu valodā);
 sestdien, 15. oktobrī, plkst. 13.00 „Zināmais un nezināmais par ķirbjiem”, stāstīs Sarma Žarčinska (latviešu valodā).

Lekciju apmeklējums ar attiecīgās dienas izstādes ieejas biļeti.

Izstādes atklāšana notiks 12. oktobrī plkst. 12.00 
Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks:
T. – no 10.00 līdz 17.00
C. – no 10.00 līdz 19.00
Pk., S., Sv. – no 10.00 līdz 17.00


Laine Karlsone


http://www.horeca.lv/receptes

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts