Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

24.08.2011

Ķīna no jauna izgāžas pārtikas drošībā - etiķis nogalinājis 11 cilvēkus

Pēdējās ziņas liecina, ka Ķīnā pie 11 cilvēku nāves un 120 saindēšanās vainojams etiķis. Aptuveni pirms mēneša Ķīna izgāzās drošības pārbaudēs, pēc kurām sekoja vairāku tūkstošu uzņēmumu slēgšana, personu aresti un visbeidzot stingrāki standarti pārtikas drošības jautājumos, kā arī lielāka kontrole.

Diemžēl veiktie pasākumi nav novērsuši kārtējo skandalozo saindēšanās gadījumu, kas atkal norāda uz Ķīnas bīstamo pārtikas produktu kvalitātes situāciju.

Pēc izmeklēšanas atklājās, ka etiķis glabāts masīvās plastmasas mucās, kur pirms tam ticis uzglabāts toksisks antifrīzs, ko parasti izmanto kondicionieros un citās iekārtās.

Bojā gājušo vidū ir arī kāds 6 gadus vecs zēns.

Šis gadījums ir kārtējais pārtikas drošības skandālu sērijā, kas satriec valsti pēdējo gadu laiku laikā. Valsts līderi ir centušies kontrolēt radušos situāciju un uzlabot Ķīnas tēlu, taču visi mēģinājumi ir cietuši neveiksmi, un šobrīd situācija izskatās drūmāka kā jebkad.

2008. gadā piena pulveris, kas saindēja 300 000 mazuļu un nogalināja 6, atkal ir parādījies tirgū. Šī mēneša sākumā cita veida piens, kas izrādījās saturēja nitrātus, nogalināja 3 bērnus un 35 saindēja.

Šis gadījums gan nebija nejaušība, kā saka izmeklētāji, bet gan lauksaimnieku ļaunprātība, pievienojot indes konkurentu piena produktiem.

Taču bieži šādi gadījumi ar saindētu pārtiku ir higiēnas normu neievērošana.

Pārtikas drošības speciāliste Liana Giorgi ir devusi savu viedokli, kāpēc šādi drošības skandāli turpina parādīties un izteica vairākus priekšlikumus, lai tos novērstu. Viens no svarīgākajiem punktiem ir pilnīga industrijas reformēšana.

  

Vēl ziņas

60% iedzīvotāju atzīst – Covid-19 būtiski mainījis iepirkšanās paradumus
Richberry – bērna pārtikas alerģija mudināja radīt jaunu produktu
Vīna gatavošana Kvevros – tradīcija izkopta jau 8000 gadus
Uz Ziemassvētkiem laiž klajā īpašu Rīgas Melno Balzamu ar šokolādes un piparmētru garšu
Eksperti: Latvijā būtu jāveicina bioloģiskās pārtikas ražošana un patēriņš


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts