Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

16.11.2016

Katalonijā norisinās konkurss Eiropas Jauno Šefpavāru balva 2016

14. un 15. novembrī Katalonijā norisinās konkurss Eiropas Jauno Šefpavāru balva 2016, kurā tiesības piedalīties ir izcīnījis arī mūsu jaunais pavārs Edgars Balodis (restorāns "Kaļķu vārti").  Kamēr konkursa rezultāti vēl nav zināmi, aicinām iepazīties ar konkursa vērtībām un mērķiem. 

10 jauni Eiropas pavāri, kuri reprezentē 10 gastronomijas reģionus, tika izvēlēti par finālistiem konkursā "Eiropas Jauno Šefpavāru Balva" (European Young Chef Award), kas šogad tika organizēta pirmo reizi. Kopā ar pasaulē pazīstamo šefpavāru Joan Roca (lasi vairāk šeit - El Celler de Can Roca - labākais restorāns pasaulē) un starptautisko žūriju šie 10 jaunie finālisti startēja konkursā ar mērķi popularizēt  sava reģiona produktus un uzsvērt sava reģiona kultūras nozīmību. 

Konkursā piedalījās dalībnieki no šādiem reģioniem: 
Katalonija, Eiropas Gastronomijas reģions 2016
Austrumu Lombardija, Eiropas Gastronomijas reģions 2017
Rīga-Gauja, Eiropas Gastronomijas reģions 2017
Orhūsa, Eiropas Gastronomijas reģions 2017
Ziemeļbrabante, Eiropas Gastronomijas reģions 2018
Galveja Rietumīrijā, Eiropas Gastronomijas reģions 2018
Sibiu, Eiropas Gastronomijas reģions 2019
Dienvidegeja, Eiropas Gastronomijas reģions 2019
Kuopio, Eiropas Gastronomijas reģions 2020 (kandidāte)
Slovēnija, Eiropas Gastronomijas reģions 2020 (kandidāte)
Eiropas Jauno Šefpavāru Balvu atbalsta Starptautiskais Gastronomijas, Kultūras, Mākslas un Tūrisma institūts International Institute of Gastronomy, Culture, Art and Tourism (IGCAT), un 2016. gada pasākums notiks viesmīlības un tūrisma skolā "Escola Universitària d’Hoteleria I Turisme de Sant Pol de Mar" (EUHTStPOL).  Šī gada uzmanības centrā būs 2016. gada Eiropas Gastronomijas reģions - Katalonija - un EUHTStPOL 50 gadu pastāvēšanas jubileja.

Balvas mērķis ir:

- popularizēt inovācijas tradicionālajā virtuvē. 
Vietējais ēdiens ir svartīgs avots inovācijām. Tradīcijām attīstoties cauri gadsimtiem, izkristalizējas ēdiena kultūras "DNS" kods, ko ir svarīgi apzināt un izmantot inovarīvu produktu un pieredzes radīšanā. 

- uzsvērt ēdiena kultūras ilgtspējību
Ilgtspējība lokālā, reģionālā un globālā gastronomijas sistēmā ir ļoti būtiska mūsu visu nākotnei. Šī konkursa mērķis ir aktualizēt diskusijas par ilgtspējīgas gastronomijas praksi, produktu ražošanu un patēriņu. 

- radīt nākotnes lokālā ēdiena vēstniekus
Lokālais ēdiens nereti ir unikāls un baudām tikai tajā reģionā, no kurienes tas nāk. 
Local food products are often unique to the territory from which they come. 
Tas vēl vairāk piešķir papildus vērtību šiem produktiem. Izceļot jaunos pavārus, kuri izmanto vietējos produktus, tiek radīta augsne tālākām un plašākām diskusijām par ilgtspējīgu kulināriju un augstākās kvalitātes ēdiena radīšanu. 

Pēc konkursa sekos apaļā galda pasākums kopā ar pazīstamajiem šefpavāriem - Joan Roca un Carme Ruscalleda, kuri runās par savām mentora lomām jauno pavāru dzīvēs. 

Uzzini vairāk par konkursu šeit: http://igcat.org/youngchefaward/
Attēlā: mūsu pavāra Edgara Baloža gatavotais ēdiens.

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts