Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

01.03.2017

„Kā iekārtot dārziņu uz virtuves palodzes vai balkona”

Piektdien, 10. martā plkst. 18:30 Kalnciema kvartāls sadarbībā ar LU Botānisko dārzu aicina uz telpaugu ekspertes - Ingūnas Gudrupas lekciju „Kā iekārtot dārziņu uz virtuves palodzes vai balkona”, kas ir viens no „Urbānā pavasara” programmas pasākumiem.

Pašam audzēt zaļumus uz palodzes ir ne tikai ērts veids, kā vienmēr tikt pie svaigiem kressalātiem vai sīpollokiem, tas ir arī pašu aprūpēts svaigs košums, kas arī uzlabo mājokļa gaisu. 

Lekcijā varēs uzzināt par to kāds veidojas mikroklimats virtuvē, piemērotu telpaugu izvēle virtuvei. Kā arī par telpaugiem, kuru lapas, ziedus, augļus var izmantot pārtikā un ēdienu dekorēšanā. Par garšaugiem uz palodzes visu gadu un to izvēli atbilstoši sezonai. Par virtuves augiem vasaras sezonā uz balkona. Par to vai ir iespējams iegūt tomātu, gurķu ražu uz palodzes. 

Lekcija paredzēta ikvienam, kas vēlas izveidot dārziņu virtuvē vai kādā citā telpā, ikvienam, kas vēlas padarīt savu dzīvi zaļāku. Pēc lekcijas telpaugu eksperte Ingūna Gudrupa palīdzēs rast atbildes un risinājumus uz klausītāju jautājumiem.

Visu marta mēnesi sadarbībā ar LU Botānisko dārzu Kalnciema kvartālā norisinās „Urbānais pavasaris”, no 3.- 29. martam piedāvājot plašu pasākumu programmu: lekcijas par aktuālām dārzkopības tēmām plašai publikai un radošas nodarbes ģimenēm ar bērniem.

Centrālais notikums paredzēts 18. martā, kad notiks “Sēklu tirgus”, kura mērķis ir vērst uzmanību uz Latvijai raksturīgām un saglabājamām augu šķirnēm, iespēja iepazīties ar dažādu sēklu kolekcionāriem, iegūt un mainīties ar sēklām. Programmu papildina mākslinieces Annas Ceipes izstāde – instalācija skulptūru dārzā “Nesalaužamais paliek klusējot”, kas ļauj nokļūt antīku mītu apvītā pasaulē. 

Sestdien, 4. martā no 10.00-16.00 notiks zemnieku un amatnieku tirgus, kurā norisināsies pirmie “Urbānā pavasara” pasākumi –3 dažādas darbnīcas par augiem ģimenēm ar bērniem un Valtera Kinnas lekcija: „Urbānā dārzkopība: iespaidu un pieredzes apmaiņa”. Savukārt 11. martā visi aicināti uz Putnu dienu, kur kopīgi gatavosim mājokļus mūsu spārnotajiem draugiem.


  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts