Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

26.05.2017

Jūrmalas atklāts gourmet festivāls “AlFresco”

Ceturtdien, 25.maijā, ar garšas kārpiņu kutinošu prezentāciju restorānā “Orizzonte” atklāts pirmais Jūrmalas garšu festivāls “AlFresco”, pastāstīja festivāla organizatoru, uz uzņēmēju asociācijas “Jurmalove” pārstāve Siranuš Griničeva.

Organizatori sola festivāla apmeklētājiem izcilu gastronomisko piedzīvojumu apvienojumā ar brīnišķīgu kultūras programmu visas vasaras garumā.

Festivāla atklāšanā piedalījās vairāk nekā 100 viesu, tostarp Latvijā pazīstamas personības grāmatu autore un uzņēmēja Ilze Jurkāne, izdevniecības “Dienas Bizness” vadītājs Jānis Maršāns, bērnu modes “Lazy Francis” zīmola īpašniece un dizainere Olga Krūze, uzņēmēji Mārīte un Jānis Koli, restorāna “Aqua Luna” līdzīpašniece Jeļena Kašina un citi.

“Alfresco” tulkojumā no itāliešu valodas nozīmē “svaigā gaisā”. Nosaukums izvēlēts par godu Jūrmalas atsvaidzinošajam gaisam un iespējai maltītes baudīt restorānu terasēs ar skatu uz jūru. Festivāls apvieno visu labāko, kas pieejams Jūrmalā - neatkārtojama daba, relaksēta atmosfēra, izsmalcinātas maltītes un laba atpūta, ko pavada priežu smarža un nomierinoša jūras šalkoņa.

“Gastronomiskais tūrisms pasaulē kļūst aizvien populārāks, tāpēc domājām, kā šo tendenci izmantot Jūrmalas un Latvijas labā, uzrunājot gan mūsu valsts iedzīvotājus, gan viesus. Jūrmala piedāvā unikālu apvienojumu - jūras krastā mēs varam svinēt dzīvi, baudot izcilus ēdienus un kultūras pasākumus. Šis festivāls apvieno visu vienā, lai spilgti izceltu Jūrmalas kā kurortpilsētas priekšrocības un iespējas,” teica Giričeva, kura gan Rīgā, Jūrmalā ir attīstījusi konditorejas ķēdi “Madam Brioš”.

Festivāla atklāšanā savu meistarklasi demonstrēja leģendārā japāņu restorānu tīkla “Nobu” pārstāvis Nikoss Skamnakis. Restorāna “Nobu” raksturo inovatīvs gatavošanas stils, ko prezentācijā pierādīja arī Nikoss un pārsteidza klātešošos ne vien ar neredzētiem ēdiena sastāvdaļu savienojumiem, bet arī ar to pasniegšanas veidu. “Nobu” restorānus ir iecienījušas slavenības visā pasaulē un tie, kuri seko dažādiem trendiem. Un kā nu ne, ja dibinātāji ir leģendārs japāņu šefpavārs Nobujuki “Nobu” Matsuhisa un izcilais kino aktieris Roberts De Niro!

Uzņēmējs un vairāku restorānu īpašnieks Jānis Jenzis, kas ir viens no festivāla organizatoriem, sola, ka tas ir tikai sākums! Pats festivāls ir sadalīts četros pasākumu blokos, iepriecinot gan gardēžus, gan arī mūzikas un mākslas cienītājus. 

Festivāls piedāvā vakariņas izcilu Latvijas šefpavāru - Mārtiņa Rītiņa, Kaspara Jansona, Jāņa Zvirbuļa u.c. - vadībā. Vakariņas ar šefpavāriem norisināsies atbilstoši Baltic Musical Seasons programmai, piedāvājot baudīt maltīti pirms vai pēc kāda no iespaidīgajiem koncertiem.

Tikmēr citas programmas sadaļas iekļauj arī cittautu izcilāko šefpavāru mākslas darbus, kā arī meistarklases “Ēd labi, lai dzīvotu labi” ietvaros, izsmalcinātu Itālijas vīnu degustāciju Roberto Meloni vadībā. Savukārt kultūras cienītāji varēs ne vien izbaudīt vakariņas izcilo mūziķu “Dagamba” mūzikas pavadībā, bet arī apmeklēt dažādus muzikālos šovus un teātra izrādes. 

Lai arī šā gada festivāls ir tikai iesācies, organizatori jau plāno pārsteigumus nākamajam gadam, kas solās būt neaizmirstami!  

Horeca

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts