Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

24.06.2022

Jūrmalā atvērts jauns restorāns gardēžiem – Choice Jūrmala


Jūrmalā, pāris soļu attālumā no jūras, šomēnes durvis vēris jauns restorāns Choice Jūrmala, kurā apmeklētāji var baudīt sezonālu garšu iedvesmotas maltītes. Par izsmalcinātu garšu radīšanu rūpējas restorāna šefpavārs Roberts Slaidiņš un suši meistars Elvg Erendzhenovs.

“Mūsu mērķis, radot šo restorānu, bija izveidot vietu, kur nesteidzīgā gaisotnē, smeļoties iedvesmu no Jūrmalas rāmās apkārtnes, maltītes var ieturēt gan ģimenes, gan biznesa partneri un draugu kompānijas, gan ikviens cits, kurš vēlas izbaudīt izsmalcinātu ēdienu pašā jūras krastā. Garšu ziņā orientējamies gan uz sezonālām tendencēm, kuras piedāvājam pasniegt neordinārā izpildījumā, gan plašu japāņu virtuves piedāvājumu – sašimi, tataki, gunkani, poke, hand-roll un maki. Mūsu šefpavārs ir pieredzes bagātais Roberts Slaidiņš, kurš mācījies pie Michelin restorānu šefpavāriem Vācijā, bet suši meistars ir Elvg Erendzhenovs, kurš suši gatavo jau vairāk kā 17 gadus,” stāsta restorānu attīstības vadītāja Ieva Andersone, kādreizējās “Kanēļa konditorejas” īpašniece.

Restorāna interjers veidots iedvesmojoties no kūrortpilsētas Jūrmalas. Kā stāsta Choice Jūrmala interjera autore Barbara Bula, restorāna mierīgo atmosfēru rada aktuālais fusion interjera stils – klasisku vērtību un modernu materiālu harmoniska līdzās pastāvēšana. “Veidojot restorāna interjeru, galvenais bija radīt vidi, kas iemiesotu nesteidzīgo Jūrmalas elpu un kūrortpilsētas rāmumu. Iekārtojumā saglabājām vairākus klasiskus elementus – koka ventilatorus, rustiskos griestus virs bāra un koka sienu, miksējot tos ar modernām lietām. Savukārt krāsu paleti izvēlējāmies tādu, kas vairāk atbilst silto zemju klimatam un rada asociācijas ar kūrortpilsētu, jūras smiltīm, dzintaru un atveldzēšanos pēc karstas dienas,” teic B.Bula.

“Choice Jūrmala” à la carte ēdienkartē atrodami iecienīti dažādu reģionu ēdienu un plašs suši piedāvājums, kā arī virkne izsmalcinātu dzērienu. Īpaša restorānā gatavoto kokteiļu sastāvdaļa ir pašu gatavots citronu sīrups no Sorento pussalas citroniem, ko audzē saskaņā ar stingriem noteikumiem.

Restorāna svinīgajā atklāšanas pasākumā, kas notika 15. jūnijā, par viesu sagaidīšanu un muzikālo pavadījumu rūpējās Radio 5 ētera personība un DJ Linda Samsonova, bet ar atspirdzinošiem kokteiļiem viesus veldzēja pazīstamais bārmenis un Hendrick’s Gin vēstnieks Latvijā Gvido Elksnis. Tāpat ikviens klātesošais varēja nobaudīt restorāna īpašās austeres no Marennes reģiona Francijā, izmeklētus itāļu sierus, kā arī restorānu šefpavāru sagatavotās uzkodas. Pasākumā klāt bija virkne sabiedrībā zināmu personu,- Agnese Zeltiņa, Jana Duļevska, Kaspars Kambala ar sievu Olgu, Māra Upmane-Holšteine, Natālija Jansone, Lauris Aleksejevs, Andris Reizenbergs, Kristīne Komarovska un citi.



Galerija

  

Vēl ziņas

Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem
Ir nācis klajā pirmais MICHELIN ceļvedis Latvijā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts