Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

12.09.2017

“Jaunpils pienotavas” produkti ir pieprasīti gan vietējā, gan eksporta tirgos

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība (LPKS) “Piena ceļš” no tam piederošā piena pārstrādes uzņēmuma “Jaunpils pienotava” saņēmis 75 000 eiro dividendēs. Šādas summas izmaksa notiek pirmo reizi, kas pierāda – zemniekiem piederoša piena pārstrāde spēj darboties veiksmīgi un dot labumu tā īpašniekiem.

Piena pārstrādes uzņēmums “Jaunpils pienotava” dividendes 75 000 eiro apmērā izmaksājis no 2016. gada peļņas, kas kopumā bija 829 289 eiro. Uzņēmuma īpašnieki LPKS “Piena ceļš” nolēmis lielāko daļu peļņas jeb 754 289 eiro ieguldīt uzņēmuma tālākai attīstībai – biezpiena ražošanas jaudu palielināšanai par 30% un ūdens apgādes un notekūdeņu attīrīšanas iekārtu modernizēšanā. 

LPKS “Piena ceļš” valdes priekšsēdētājs Raimonds Misa: “Mums ir izdevies ievērojami kāpināt “Jaunpils pienotavas” peļņu, jo veiksmīgi esam strādājuši gan vietējā, gan eksporta tirgos. Esam atraduši alternatīvu siera eksportam uz Krieviju un šobrīd mūsu saražotais biezpiens un siers ir pieprasīts Vācijā, ASV un virknē citu valstu. Pircēji gan Latvijā, gan ārvalstīs ir novērtējuši nemainīgi augsto “Jaunpils pienotavas” produktu kvalitāti.”

Kooperatīva vadītājs norāda, ka šis gads piena pārstrādes jomā solās būt tikpat veiksmīgs kā iepriekšējais, tādējādi nākamgad “Jaunpils pienotavas” kooperatīvam dividendēs izmaksājamā summa, iespējams, būs lielāka. Raimonds Misa norāda, ka gan kooperatīvs “Piena ceļš”, gan “Jaunpils pienotava” ir veiksmīgi pārvarējuši grūtības, ko radīja iepriekšējā piena krīze.

Piena pārstrādātāja “Jaunpils pienotava” apgrozījums pērn bija 10,9 miljoni eiro (2015. gadā – 7,8 milj.eiro), bet peļņas kāpums bija no 16 542 eiro 2015. gadā uz 829 289 eiro 2016. gadā. LPKS “Piena ceļš” šobrīd ir viens no lielākajiem piena ražotāju kooperatīviem, kurā apvienojusies 51 zemnieku saimniecība. Kooperatīvs dibināts 2004. gadā, bet par a/s “Jaunpils pienotava” iegādi zemnieki nolēma 2008. gadā.


 Iveta Tomsone

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts