Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.08.2019

Jaunas garšas, veselīgi produkti un prestiži pavāru konkursi izstādes “Riga Food 2019” ietvaros


Daudzveidīgu un interesantu kulināro piedzīvojumu klāstu aicina izbaudīt ikgadējā Riga Food izstāde, ar kuru tiks atklāta jaunā BT 1 izstāžu sezona Ķīpsalā no 4. līdz 7.septembrim. Šī nozares izstāde ir lielākā Baltijas mērogā, ko apmeklē daudzu valstu profesionālie pārstāvji, meklējot reģionam raksturīgus oriģinālus produktus, taču programma būs aizraujoša arī ikvienam interesentam, kas meklē veidus, kā papildināt savu virtuvi ar bagātīgām un niansētām garšām.

Šogad izstādē piedalīsies vairāk nekā 700 uzņēmumi no 37 pasaules valstīm un apmeklētājiem būs iespēja paviesoties 16 nacionālajos kopstendos, kur paredzētas gan degustācijas, gan jaunu produktu prezentācijas. Plaša sadaļa veltīta pārtikas, dzērienu, iepakojuma, iekārtu, viesnīcu un restorānu aprīkojuma demonstrēšanai, kā arī īpaša uzmanība tiks pievērsta inovāciju, tehnoloģiju un zinātnisko pētījumu lomai pārtikas industrijā, akcentējot pētniecības institūciju un pārtikas ražotāju sadarbības iespējas. Vairāk informācijas www.innovation.lv 

Šogad izstādē būs divi Latvijas nacionālie stendi, kuru vienojošais motīvs ir ēdam veselīgi, pievēršot uzmanību tam, lai cilvēki saņemtu pēc iespējas kvalitatīvāku un veselīgāku Latvijā ražotu pārtiku. Lai veicinātu Latvijas pārtikas nozares atpazīstamību pasaulē, Agroresursu un ekonomikas institūts ne tikai organizē nacionālo stendu Ķīpsalas izstāžu hallē, bet arī aicina Latvijas uzņēmumus līdz 1.septembrim pieteikties starptautiskai izstādei Gulfood 2020 Apvienotajos Arābu Emirātos, lai paplašinātu eksporta iespējas Āzijas tirgū. Vairāk informācijas http://www.arei.lv/lv/izstades-1 .

Īpaši spilgts akcents Riga Food izstādē būs pavāru, bārmeņu un tējas meistaru konkursi un sacensības, kas šogad izceļas ne vien ar daudzskaitlīgumu, bet arī ar starptautisku vērienu.

Pirmo reizi prestižais pavāru konkurss Bocuse d’Or ir devis atļauju rīkot nacionālo atlasi un atvērt Bocuse d’Or akadēmiju Latvijā, kas pavērs lielas iespējas Latvijai parādīties uz pasaules pavārmākslas skatuves. Par iespēju piedalīties Eiropas pusfinālā Tallinā cīnīsies jaunie un talantīgie Latvijas pavāri Dinārs Zvidriņš un Juris Latišenoks, kuru sniegumu varēs vērot 5.septembrī plkst. 10.00-16.00. 

Bocuse d’Or nozīmību izceļ arī Pavāru kluba priekšsēdētāja un pavāru konkursu rīkotāja Svetlana Riškova: “Mēs par šo konkursu ilgi sapņojām un braucām uz Franciju skatīties, kā mūsu kolēģi to dara, tā kā šī iespēja beidzot pašiem piedalīties jau vien ir uzvara. Daudzus gadus sacensību līderpozīcijās ir Skandināvijas, Francijas un ASV šefpavāri, strauji uz priekšu virzās arī Āzijas komandas, taču mums starp viņiem ir jāparāda sevi un es ticu, ka tiem, kas uzdrošinās un kaut ko dara pirmo reizi, veicas.”

Arī pārējās izstādes dienas apmeklētājus priecēs spilgtas un aizraujošas pavārmākslas sacensības, kurās starptautiska žūrija noteiks Latvijas 2019.gada labāko pavāru un pavārzelli, tāpat par Latvijas labākā meistarpavāra titulu cīnīsies Latvijā iemīļoti un pieredzējuši šefpavāri, savukārt Baltijas pavāru skolu studenti ar pasniedzējiem iesaistīsies konkursā Zero Waste Challenge. 

Skatītājiem, kas vēlas nobaudīt Baltijas reģiona labāko pavāru gatavotos ēdienus un vienlaicīgi iejusties žūrijas lomā,  6. septembrī ir iespēja rezervēt ekskluzīvas vietas pie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas konkursantu galdiņiem Baltic Culinary Heritage 2019 ietvaros. Vairāk informācijas https://chef.lv/jaunumi/apmekle-konkursa-pusdienas/ .

Detalizēta Riga Food 2019 programma:
http://www.bt1.lv/rigafood/visit.php#events
Izstādes darba laiks:
4.septembris 10.00-18.00 (Profesionāļu diena)
5., 6.septembris 10.00-19.00
7.septembris 10.0-17.00


PREZENTĀCIJAS, MEISTARKLASES, DEGUSTĀCIJAS

Farm Frites un Haralds Saušs aicina apmeklēt meistarklases izstādē Rīga Food - Jaunākie produkti Jūsu ēdienkartē



Riga Food ietvaros Gaschema demonstrēs pārtikas gāzu, sausā ledus un šķidrā slāpekļa pielietojumu



Riga Food rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.
Vairāk informācijas www.rigafood.lv ; www.facebook.com/rigafood



Emīlija Buša, 2019. gada 29. augusts


Galerija

  

Vēl ziņas

Aizvadīts jau 3.starptautiskais konkurss ”Learn, Know, Do, Can, Show”
Veiksmīgi noslēgusies AEHT sagatavošanas konference Rīgā
Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts