Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

16.11.2015

Jau gatavojamies izstādei Rīga Food 2016

Izstāde „Riga Food” ir gada nozīmīgākais pārtikas nozares pasākums Baltijā, kas gan dalībnieku, gan profesionālo apmeklētāju statusā pulcē teju visus reģiona nozares uzņēmējus, valsts, pašvaldību un nevalstiskās organizācijas, kā arī saistīto nozaru ekspertus un investorus. Jau tradicionāli izstāde iezīmē nozares attīstību, izceļ jaunumus un palīdz iepazīties ar nozares uzņēmumiem.

Šī gada 5. septembrī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā noslēdzās divdesmitā – apmeklētāju un dalībnieku skaita ziņā viskuplākā pārtikas nozares izstāde „Riga Food 2015” un nu, vien pāris mēnešus pēc aizvadītās izstādes jau pilnā sparā rit gatavošanās 21. starptautiskajai pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu, mājsaimniecības  un veikalu aprīkojuma un servisa izstādei “Riga Food 2016”, kas no 7. līdz 10. septembrim notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Lai arī jau daļa ekspozīcijas platību ir jau aizņemtas, uzņēmēji vēl var pieteikt dalību vērienīgajā pārtikas nozares notikumā “Riga Food 2016”.

Atgādinām, ka izstādē “Riga Food” tikās pārtikas un dzērienu nozares profesionāļi, labākie pavāri, bārmeņi un baristas, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un cīnītos par balvām konkursos. Izstādē varēja vērot drosmīgāko un uzņēmīgāko jauno pavāru finālsacensības „Latvijas pavārzellis 2015”, kur uzvaras laurus plūca un zelta medaļu ieguva Kristiāna Šteinfelde no restorāna „Kaļķu vārti”. Otrajā vietā ierindojās Artjoms Černorižs no restorāna „Gastronome”, bet trešo vietu ieguva Ernests Šustiņš no restorāna „MUUSU”, kurš no uzvarētāja atpalika tikai par vienu punktu. 

Savukārt konkursā „Latvijas 2015. gada pavārs”, līdzīgi kā pagājušajā gadā, triumfēja daiļais dzimums – Ina Poliščenko no restorāna „3prir”, kas saņēma ne tikai labākā pavāra titulu, bet arī ceļojošo balvu „Reaton Zelta pavārnīca” un naudas balvu 1000 eiro. 

Jaunā pavāre saņēma uzslavas par gardo desertu un ieguva arī „Balt-Hellin” specbalvu – 500 eiro vērtas apmācības ārzemēs. 

„Tieši pasakainais deserts Inai nodrošināja pārliecinošu uzvaru!” uzsvēra starptautiskās šefpavāru žūrijas loceklis – Ziemeļvalstu WACS (Šefpavāru apvienības pasaules asociācija) prezidents Dragans Uničs no Zviedrijas. 

Otro vietu konkursā „Latvijas 2015. gada pavārs” ieguva Dinārs Zvidriņš no restorāna „Kaļķu vārti”, bet trešajā vietā ierindojās Anita Ramata no restorāna „KID”.

Aicinām pavārus un pavāra palīgus pierādīt sevi un nebaidīties – ja laicīgi sāksiet gatavoties, 
tad konkursa dienā vairs uztraukumam nebūs pamata!


PK






  

Vēl ziņas

Vai Latvijā ražotie sieri der restorānu ēdienkartē
PVD atklāj nelegālus medījumu gaļas produktu ražošanas uzņēmumus
“Rīgas Melnais Balzams” aktīvi startē ASV tirgū
Rīgā tūristu skaits palielinājies
Restorānu ceļveža White Guide Baltic-30 labākie Baltijas restorāni


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts