Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

23.01.2012

Jāparedz pasākumi ilgtspējīgai lauksaimniecības orientācijai uz tirgu

Pirmdien, 23. janvārī zemkopības ministre Laimdota Straujuma piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē, kurā tiks apspriesti priekšlikumi grozījumiem regulā, kas attiecas uz dažādiem ES tirgus kopējās organizācijas aspektiem un instrumentiem un to uzlabošanu – tirgus intervenci, privāto uzglabāšanu, cukura ražošanas kvotām, atbalstu augļu un dārzeņu ražotāju grupām, trūcīgo programmu un citiem. Šis ir viens no Kopējās lauksaimniecības politikas nākotnes likumdošanas priekšlikumiem.

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē paudīs Latvijas viedokli, ka cukura ražošanas kvotas ir jāatceļ sākot ar 2015. gada 1. oktobri, kā to paredz Eiropas Komisijas (EK) piedāvājums.

Savukārt attiecībā uz krīžu vadības instrumentiem ministre minēs, ka tiem ir jābūt efektīviem un ātri reaģēt spējīgiem līdzekļiem ārkārtas stāvokļa novēršanai un tirgus radītā šoka absorcijai un amortizācijai. Taču Latvijai ir bažas, ka EK piedāvātais krīžu vadības instrumentu risinājums attiecība uz intervenci un privāto uzglabāšanu nespēs efektīvi reaģēt uz tirgus traucējumiem tirgū.

Tāpat ir nepieciešams paredzēt vēl citus jaunus pasākumus, kas sekmētu ES produkcijas noieta pieaugumu ES iekšējā tirgū, piemēram, papildus esošajām patēriņa atbalsta programmām („Skolas piens”, ”Skolas auglis”) ieviest vēl citas, paplašinot patērētāju loku un paredzot šādas programmas arī citām sociālajām grupām, ne tikai skolēniem. Zemkopības ministre arī norādīs, ka ES līmenī ir jāparedz vairāk tādu pasākumu, kas uzlabo lauksaimniecības produktu tirdzniecību un veicina veselīga uztura lietošanu ikdienā.

Dagnija Muceniece,
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja


  

Vēl ziņas

Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem
Ir nācis klajā pirmais MICHELIN ceļvedis Latvijā
Ēdienu inovācijas un hibrīdēdieni ilgtspējīgai pārtikas nozarei


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts