Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

31.08.2016

Izstādē “Riga Food” šogad būs jau 150 mājražotāji no visas Latvijas

Pateicoties LLKC uzņēmējdarbības konsultantiem, līdzšinējo piecu gadu laikā mājražotāju nozare visā valstī aizvien pieaug, radot jaunus, inovatīvus produktus un nodrošinot darbu un iztiku daudzām ģimenēm.

Mārtiņš Cimermanis, LLKC valdes priekšsēdētājs: “Mūsu konsultanti strādā kā ar cilvēkiem, kuri tikai vēlas kļūt par mājražotājiem, palīdzot atrast savu nišu, tā ar tiem, kuriem jau nepieciešams padoms inovatīvu produktu pilnveidošanā. 

Patiess prieks, ka izdevies mājražotājus savest kopā arī ar restorāniem, kuri aizvien vairāk piedāvā vietējos produktus. 

Te minami tādi restorāni kā “Vincents” un “Terra”, kuri izmanto z/s “Virši” piedāvāto kaņepju produkciju, savukārt “Lidojošā varde”, “Le Dome” un “Elements” saviem viesiem piedāvā paipalu saimes “Stari” piegādātās olas un putnus.”

Četrās izstādes dienās no 7. līdz 10. septembrim Novadu stendā ikviens varēs nobaudīt mazo ražotāju daudzveidīgo produkciju, kā arī nobalsot par sev tīkamāko konkursā “Tautas garša”. Konkursa logo un stenda noformējumu veidojusi māksliniece Līga Delvere.

Elīna Ozola, LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja: “Konkursa dalībniekus sadarbībā ar Agroekonomisko institūtu vērtēs kā apmeklētāji, nobalsojot par sev tīkamāko produktu, tā žūrijas komisija. Galvenās balvas ieguvējs produkts nonāks starptautiskajā izstādē “Zaļā nedēļa 2017” Berlīnē, gūstot iespēju savu produktu popularizēt teju visai pasaulei”.

Pirmo izstādes dienu LLKC īpaši aicina apmeklēt šefpavārus, jo piedāvāsim Kontaktu biržu, kurā varēs satikt mājražotājus no visas Latvijas un atrast jaunas garšas savam restorānam. Savukārt otrajā dienā apmeklētāji varēs izbaudīt dažādus stāstus no visas Latvijas – kā par ķiplokiem, trušiem un dažādām sēkliņām no Vidzemes, tā par Latgales tējām un Kurzemes dzērveņu sukādēm, kā arī daudzveidīgā siera aktualitātēm.

Trešajā un ceturtajā dienā paredzēta ziņģēšana ar degustācijas iespējām. Suitu sievas izziņģēs sklandrauša stāstu, Latgale – alu, bet Vidzeme – maizi. Vienlaikus ar jau tradicionālo – maizi, piena un gaļas produktiem, varēs iepazīt arī pēc jaunas tehnoloģijas 40 grādu temperatūrā kaltētus augļus un ogas, kā arī absolūtu jaunumu – Latvijā audzētu kvinoju!


saimnieks

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts